Umulige Bø mot sesongens tiende seier

Johannes Thingnes Bø var nok en gang raskest. Han vant sprinten i Antholz fredag.
Johannes Thingnes Bø var nok en gang raskest. Han vant sprinten i Antholz fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross én bom gikk Johannes Thingnes Bø (25) inn til nok en seier i verdenscupen på sprinten i Antholz fredag. Erlend Bjøntegaard (28) sikret dobbelt norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren til Bø var nummer ti av 13 mulige så langt i sesongen, og den skal stå tidlig opp om morgenen som skal frata verdenscuplederen sammenlagtseieren også når sesongen er over.

Thingnes Bø skjøt feilfritt på liggende og ledet ut fra første skyting i det glitrende være rundt 1600 meter over havet i Sør-Tyrol.

Det krever sin mann å gå fort i en slik høyde, men det så ikke ut til å plage stryningen nevneverdig. Bø gikk som vanlig et godt langrenn, selv om han fikk det litt mot slutten etter sin tøffe start.

– Jeg startet hardt som vanlig, men løypene var mye hardere enn i fjor. De har lagt seg i selen for å gjøre det tøft for oss. Jeg fikk det litt som jeg ville og er fornøyd, sa Thingnes Bø.

Dobbelt norsk

Selv om Martin Fourcade skjøt feilfritt og Thingnes bommet på sitt nest siste skudd på stående, så gikk han ut i tet også etter andre skyting. Fourcade gikk ut 9,5 sekunder bak, og i mål var avstanden ned til Fourcade økt til 21,3 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenge siden så det ut til å gi 2.-plass for franskmannen, men så enkelt var det ikke. Fourcade ble nummer fire.

Først kom landsmann Antonin Guigonnat inn 1,1 sekunder foran Fourcade, og så kom en feilfri Erlend Bjøntegaard inn 17,5 sekunder bak Thingnes Bø.

I VM-diskusjonen

2.-plass gjør at Erlend Bjøntegaard meldte seg skikkelig på i kampen om en VM-plass igjen. Han gikk ut 25,9 sekunder bak som fjerdemann etter stående skyting, og i likhet med Guigonnat gikk han fortere enn verdenscuplederen inn mot mål.

Fra startnummer 107 gikk Lars Helge Birkeland inn til 15.-plass som tredje beste nordmann. Han var 56,0 sekunder bak seieren med feilfri skyting.

Tarjei Bø ble nummer med 58,4 sekunder opp til broren på 1.-plass.

Bø skjøt en bom på hver av skytingene og ble hektet av med 58,4 sekunder.

Seieren var lillebror Bøs nummer fire i de italienske Dolomittene.