Svindal etter viktig knesjekk: – Det ser ikke helt bra ut

Aksel Lund Svindal ankommer klinikken i Innsbruck fo å få undersøkt kneet sitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aksel Lund Svindal ankommer klinikken i Innsbruck fo å få undersøkt kneet sitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal fikk undersøkt sitt problematiske kne i Innsbruck torsdag. Tilbakemeldingene var ikke veldig oppløftende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske stjernealpinisten hadde så store smerter i kneet etter tirsdagens Kitzbühel-trening at han heller ville få undersøkt kneet av spesialister enn å trene i den østerrikske monsterløypa torsdag.

Ved 10.30-tiden ankom en smilende 36-åring Hochrum privatklinikk i Innsbruck, kun en times biltur unna Kitzbühel. Der skulle blant andre kirurgen Christian Fink vurdere om nordmannen bør stille til start i helgens super-G- og utforrenn, og hva han eventuelt risikerer ved å kjøre.

– Da får man litt mer tyngde bak en god vurdering, enn at jeg skal sitte på rommet og ta den avgjørelsen selv, sa Svindal til NTB onsdag.

Bakgrunn: Svindals kne vondere enn på lenge

Det var Fink som opererte Svindal etter skrekkfallet i nettopp Kitzbühel i 2016.

I 12-tiden kom alpinstjernen ruslende ut av sykehuset.

– Det er ikke noen krise, men ja, det ser ikke helt bra ut. Det er ikke noe nytt, det er det samme gamle, sa Svindal til NTB etter sykehusbesøket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utforløypa i Kitzbühel er alltid blant de tøffeste. Den er isete, humpete og det meste annet som ikke passer Svindals problematiske kne.

Romerikingen har vunnet det meste som er å vinne i alpinløypa, men det legendariske utforrennet er ikke krysset av på lista. Årets utforrenn i Kitzbühel kan fort bli siste sjanse for Svindal til å vinne i monsterløypa. 36-åringen teller nemlig på knappene på om han tar en sesong til eller ikke.

Men først kommer årets mål, VM i Åre i februar. Spørsmålet er om han tør å risikere VM-starten i jakten på en seier i Hannenkamm-rennet i Kitzbühel.

Aktuelt: Svindal forstår Kristoffersen i konflikten med skiforbundet