Meny

Eckhoff om de svake resultatene: – Ikke bekymret

Tiril Eckhoff har vært uheldig med sykdom og har prestert under pari denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To 16.-plasser er skiskytter Tiril Eckhoffs beste individuelle plasseringer i vinter. «Kant ut», sier hun selv om de svake resultatene.

Fossum-løperen hevder hun ikke er bekymret selv om hun har vært et stykke unna seierspallen siden hun ble friskmeldt til konkurranser midtveis i desember.

Siden den gang har hun gått sju verdenscuprenn. Og resultatfasiten har vært av det skuffende slaget for den doble verdensmesteren fra 2016:

16.-plass, 16.-plass, 23.-plass, 18.-plass, 33.-plass, 34.-plass og 33.-plass står hun igjen med fra fire sprinter og tre jaktstarter.

Uflaks?

– Det er liksom sykt små marginer i skiskyting. Og «kant ut» er gjerne forskjellen på en 20.-plass og en 55.-plass. Det har vært en del små marginer som ikke har gått min vei, sier Eckhoff til NTB, før hun fortsetter:

– Jeg kan ikke sette meg ned og deppe av den grunn. Det er så nært, men likevel så langt unna. Siden jeg ikke kom med i verdenscupfellesstarten før jul, så havnet jeg litt utenfor. Og da ser det veldig dårlig ut på resultatlistene.

– Det er ikke noe rått å ikke prestere. Men sånn er det. Jeg må bare fortsette å jobbe.

Sykdomstrøbbel

Eckhoff ble syk da verdenscupstarten skulle gå i Pokljuka. Så ble hun syk igjen og mistet verdifull trening i julepausen. 28-åringen ser seg nødt til å følge planen om å gå alt av verdenscuprenn for å ta igjen det tapte.

– Jeg har ikke fått trent så mye i jula, så jeg må bare få trent mens jeg går konkurranser. Og jeg er ikke så veldig bekymret. Jeg har lyst til å gå alle verdenscuprennene i år, det er mange år siden jeg har gjort det sist. Og så har jeg lyst til å dra til Canada og USA og gå der, sier hun.

Men før verdenscuprundene i Nord-Amerika, de siste før VM, venter konkurranser i norditalienske Antholz. Kvinnene åpner med sprint torsdag ettermiddag.

– Antholz passer meg bra. Jeg gjorde det bra her i fjor og trives veldig godt her. Jeg synes det er topp og gleder meg til å gå, sier Eckhoff.

Medaljehåp

Skiskytter-VM starter først 7. mars. Eckhoff er aktuell for alle distanser, og selv om godformen har manglet så langt i vinter, er det langt fra umulig at hun kan slå til i mesterskapet i Östersund.

Eckhoff har nemlig slitt med sykdom i tidligere sesonger, men likevel vunnet medaljer i OL og VM. Kan hun klare det igjen?

– Ja, egentlig. For jeg har gjort en enda bedre jobb i år. Så nå er det bare å ha troen. Jeg er ikke bekymret for VM, fastslår hun.

Torsdag har Eckhoff startnummer 43 på sprinten i Antholz. Også Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland går rennet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært