Håndballfesten fortsetter, Norge til VM-semifinale mot Tyskland

Bjarte Myrhol scorer i VM-kampen i håndball mellom Norge og Ungarn onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gulldrømmen i håndball-VM lever for Norge. Etter en dramatisk onsdagskveld gikk alt norsk vei. Først med 35-26-seier over Ungarn. Så gjorde Danmark jobben.

Svenskene ble slått 30-26. Dermed blir det dansk og norsk semifinale i Hamburg fredag. Danskene møter Frankrike, mens Norge spiller mot Tyskland.

Den norske troppen fulgte Danmark – Sverige på Scandic Regina-hotellet. Mye av snakket før onsdagens kamper dreide seg om mulig avtale mellom dansker og svensker om et gitt resultat.

Det slo ikke inn.

Lenge var det spennende, med svenskene foran med ett eller to mål mye av tiden. På det meste var de oppe i 12-9, en margin som ville sendt Norge ut av VM. Ved pause sto det 13-13, men litt før halvspilt 2. omgang rykket Danmark til seg en ledelse hjemmelaget aldri ga fra seg.

– Vi ledet med tre mål etter vel 20 minutter, men mistet det. Det er jævlig surt, sa svenske Mattias Zachrisson til TV3.

Landin-brødrene var viktige for Danmark, storebror Niklas med redninger som tok motet fra svenskene og lillebror Magnus med fem mål på like mange avslutninger.

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike for to år siden. Nå har laget til Christian Berge sjansen til å ta steget helt til toppen.

Show

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning. Til slutt ble det sju mål og premie som banens beste.

Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.

Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.

Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.

Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).

Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.

Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7.-plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år. Tapet ble for stort, og Egypt har i stedet sjansen til OL-kval.