Norge kjørte over Ungarn med 35-26 i VM, dramaet fortsetter i Herning

Bjarte Myrhol scorer i VM-kampen i håndball mellom Norge og Ungarn onsdag.
Bjarte Myrhol scorer i VM-kampen i håndball mellom Norge og Ungarn onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De norske håndballgutta var knallharde og gjorde sin del av VM-jobben med 35-26-seier mot Ungarn. Nå henger alt på kampen Danmark – Sverige.

De møtes senere onsdag, og da avgjøres det om det blir norsk plass i cupspillet. Semifinalene spilles i Hamburg fredag.

Dansk poeng er nok for Norge i senkampen, men det er en rekke scenarioer som snur opp ned på situasjonen. Alle tre lag har sjansen til å avansere, men danskene har klart best odds med seg.

De kan tape klart, på det meste med seks mål, og likevel sikre semifinaleplassen.

Kontant

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning.

Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.

Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.

Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.

Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).

Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.

Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7.-plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år.