RBK-saken: Handlet om alt annet enn penger

Det gamle RBK-trenerteamet holder pressekonferanse etter at det ble inngått forlik med Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Det gamle RBK-trenerteamet holder pressekonferanse etter at det ble inngått forlik med Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært steintøft, vi er glad det er over, sier Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun etter forliket med Rosenborg i trenerstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært en tøff opplevelse, både for Erik og meg og for Rosenborg. Det er tre parter som er veldig glad i hverandre, så jeg er veldig fornøyd med at vi er kommet til en løsning med Rosenborg og at vi kan skilles som gode venner, sa Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter at det onsdag morgen ble et forlik med klubben.

Verken trenerduoen eller advokatene deres vil gå inn på detaljer i avtalen som er inngått med Rosenborg.

Ikke penger

Ingebrigtsen avviste at saken handlet om å få mest mulig penger fra Rosenborg.

– Dette handlet om å få lagt fram saken vår. Det fikk både vi og Rosenborg. Dette handlet ikke om penger, men for oss å få si hvordan vi har opplevd dette, sa Ingebrigtsen.

Hoftun mener det var viktig for framtidige treneransettelser å få lagt fram saken.

– Det har vært viktig å for Kåre og meg å få fortalt vår historie. Vi har belyst dette godt. Vi tror at dette på sikt vil føre til at klubber og trenere er mer nøye når avtaler skal inngås, sa Hoftun, som ikke la skjul på at det er godt å få saken lagt bak seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane det siste halve året, sier Hoftun. Det har vært veldig tungt å stå i dette. Vi har vært på Lerkendal siden vi var guttunger, sier Hoftun.

Trenerforeningen: – Kåre og Erik kom i hvert fall sterkere ut enn det RBK gjør

Klem til Koteng

Både Hoftun og Ingebrigtsen bedyret at de fortsatt har et godt forhold til Rosenborg, og at de skiltes med motparten som venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var godt å gi Ivar Koteng en klem da vi inngikk avtalen, sa Hoftun.

Verken Ingebrigtsen eller Hoftun har fått nye trenerjobber siden de fikk sparken i Rosenborg i juli 2018. I retten sa begge at de kunne tenke seg en retur til klubben. Men Ingebrigtsen tror ikke det kommer til å skje.

– Alt kan skje i fotball, men nå tror jeg vi skal legge dette bak oss. Erik og jeg håper at vi skal få andre muligheter, sa Ingebrigtsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eggen: – Jeg er kjempeglad for at det ender slik

Neppe Rosenborg igjen

Hoftun sa at Rosenborg fortsatt er «klubben i mitt hjerte», men at det ser vanskelig ut å skulle komme tilbake som trener på Lerkendal.

Ingebrigtsen tror ikke at rettssaken vil tale imot ham i jakten på en ny trenerjobb.

– Dette handler om noe mer og det skjønner alle. Forhåpentligvis får det konsekvenser for prosesser rundt sparking av trenere, sa Ingebrigtsen.

Verken Ingebrigtsen eller Hoftun ville si noe særlig om forholdet til Rune Bratseth, som spilte en sentral rolle forut for at de to trenerne fikk beskjed om at de måtte gå.

– Jeg treffer Rune Bratseth tre ganger i året. Jeg kommer fortsatt til å snakke med ham, jeg har ikke noe problemer med det, sa Ingebrigtsen.

Samleside: Alt om RBK-bråket