Jansrud brakk to fingre, VM i fare

Kjetil Jansrud brakk to fingre under utfortrening i Kitzbühel tirsdag, og VM er i fare for ham. Foto: AFP / NTB scanpix.
Kjetil Jansrud brakk to fingre under utfortrening i Kitzbühel tirsdag, og VM er i fare for ham. Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Jansrud brakk to fingre under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel og er allerede operert. VM kan være i fare for den norske alpinstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var NRK som først meldte om skaden. Kort etter ble det bekreftet av Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Han har to brudd relatert til lang- og pekefingeren i venstre hånd, sier alpinlandslagets medisinske koordinator og manuellterapeut Lars Rønningen.

Jansrud publiserte på Instagram et bilde av seg selv i sykesengen i St. Johann med bandasjert venstre hånd og overskriften «Die Streif – Jansrud 1-0»:

– Melding til meg selv: Om du mister balansen, så ikke støtt deg ved å sette hånden i isen. Veldig uheldig med to brudd, men jeg er tilbake på «no time».

Rønningen kan ikke si hvor lang tid det vil ta før Jansrud kan konkurrere igjen, men det blir iallfall noen uker til.

– Det er maks uflaks at dette skjedde nå i Kitzbühel-uka og kort tid før VM, men jeg kan ikke gjøre annet enn å bidra til at skaden leges så raskt som mulig, slik at jeg kommer meg på ski igjen, sier Jansrud selv i pressemeldingen.

Han vil ikke spekulere i om han blir klar til VM i Åre, som for mennenes del starter med super-G onsdag 6. februar.

Tirsdagens treningsomgang var den første før helgens verdenscuprenn i Kitzbühel. Han kjørte selv ned løypa på ski etter uhellet og ble sendt til legesjekk der bruddene ble konstatert.