Advokatene i RBK-saken tause etter møte om forlik

RBKs styreleder Ivar Koteng forlater tingretten etter å ha vitnet i rettssaken mellom RBK og de sparkede trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.
RBKs styreleder Ivar Koteng forlater tingretten etter å ha vitnet i rettssaken mellom RBK og de sparkede trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Partene i rettssaken mellom RBK og trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun var lite snakkesalige etter å ha diskutert mulighetene for en minnelig løsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet, der en eventuell enighet ble drøftet, kom i stand som en konsekvens av at tingrettsdommer Anne Marie Selvaag mot slutten av tirsdagens forhandlinger ba partene snakke sammen.

– Min oppfordring er at dere tar en prat i løpet av ettermiddagen og ser på mulighetene. Hvor står dere, og hva er det mulig å få til? sa hun.

Umiddelbart etter at retten var hevet tirsdag ettermiddag, satte advokatene til Ingebrigtsen, Hoftun og RBK seg sammen bak lukkede dører i Sør-Trøndelag tingrett.

På forhånd ville ingen si mye om sjansene for et forlik.

– Det kan jeg ikke kommentere, men nå skal vi i hvert fall snakke sammen, sa Kåre Ingebrigtsens advokat Stein Kimsås-Otterbech.

Håper på løsning

Etter rundt en halv times drøftinger forlot de tre advokatene tinghuset i Trondheim uten å ville si noe til pressen om hvorvidt møtet hadde båret noen form for frukter.

På vei ut av rettslokalet litt tidligere svarte RBK-styreformann Ivar Koteng imidlertid følgende på om han tror på en enighet i kjølvannet av tirsdagens samtaler:

– Det håper vi jo på hele tiden, men det er jo en grunn til at vi er her.

For to uker siden var partene i saken gjennom en rettsmekling. Der ble det ikke oppnådd enighet om noe forlik.

Tingrettsdommer Selvaag anmodet likevel om at muligheten ble vurdert på nytt, og henviste til at man kanskje så annerledes på situasjonen etter to dager i tingretten.

Les også: Koteng hevder han advarte Ingebrigtsen: – Nå smeller det!

Ble advart, hevder Koteng

Hoveddelen av rettsdagen tirsdag gikk med til vitneforklaringer fra hovedaktørene Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Ivar Koteng. Også RBKs tidligere daglig leder Hroar Stjernen inntok vitneboksen mot slutten av dagen.

Både Ingebrigtsen og Hoftun brukte tid på hendelsesforløpet opp mot og etter at de fikk sparken i RBK 19. juli i fjor. Begge omtalte igjen beskjeden som sjokkerende og rettet krass kritikk mot prosessen og måten budskapet ble fremført på.

RBK-styreformann Ivar Koteng ga på sin side uttrykk for at Ingebrigtsen i forkant av sparkingen fikk en klar advarsel om at jobben hans var i fare.

Han refererte blant annet til det han omtalte som et «gult kort»-møte, der Ingebrigtsen skal ha fått beskjed om at «nå smeller det».

Koteng ville ikke være med på at han hadde vært utydelig i kommunikasjonen med Ingebrigtsen.

– Jeg tenker at jeg er tydelig, og at jeg noen ganger er for tydelig, sa RBK-sjefen.

Krysset grense

Koteng gikk samtidig langt i å innrømme at prosessen som ledet fram til at Hoftun fikk beskjed om at han var sparket, ikke var den aller beste.

Da Hoftun inntok vitneboksen litt tidligere på dagen omtalte han RBK som klubben i hans hjerte, men var samtidig tydelig på at det gikk en grense.

– Rosenborg kan ikke få lov til å si opp trenere helt grunnløst, helt totalt overraskende og uten noen prosess i det hele tatt. Det skal de ikke få komme unna med. Det skal ikke være sånn å være trener i Norge at du ikke har noen stillingsvern og ikke er beskyttet av arbeidsmiljøloven, sa RBK-bautaen med høy og klar stemme.

Forhandlingene i rettssal 110 i Sør-Trøndelag tingrett skal etter planen fortsette med nye vitneforklaringer onsdag. Rosenborgs tidligere suksesstrener Nils Arne Eggen er én av flere fotballprofiler som står på vitnelista da.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden