Ingebrigtsen: Fikk sparken uten forvarsel

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag. Han og Erik Hoftun fikk sparken i juli 2018 og har saksøkt fotballklubben for ugyldig oppsigelse.
Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag. Han og Erik Hoftun fikk sparken i juli 2018 og har saksøkt fotballklubben for ugyldig oppsigelse. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen tegnet et bilde av seg selv som en suksessrik Rosenborg-trener over flere år da han startet sin forklaring i retten tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg fikk sparken uten forvarsel, slo Ingebrigtsen fast i Sør-Trøndelag tingrett. Han avviste at han noen gang deltok i diskusjoner der hans stilling som trener ble diskutert.

Tirsdag er andre dag av rettssaken Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har anlagt mot Rosenborg etter at de to fikk sparken i juli 2018.

Ingebrigtsen fortalte om suksessrike år som trener i Rosenborg fra 2014.

– Det var en klubb som ikke hang sammen, det var lite interesse og lite samhold. Det var en klubb som mistet seg selv, sa Ingebrigtsen på spørsmål fra sin advokat Stein Kimsås-Otterbech.

Helland: «Hvem faen er det de tror at de er?»

– Helt nummen

Den tidligere treneren fortalte om suksessrike år fra 2015 og framover, med seriegull og deltakelse i mesterligakvalifisering og europaligaen.

Beskjeden fikk Ingebrigtsen på et møte med styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth 19. juli i fjor.

Ingebrigtsen forklarte i Sør-Trøndelag tingrett at han først protesterte og viste til de resultatene han hadde oppnådd.

– Men jeg skjønte jo at jeg ikke hadde mulighet til å overtale Rune og Ivar. Du blir jo helt nummen, så jeg måtte bare komme meg ut av rommet, sa Ingebrigtsen.

Koteng: – Trist at vi holder på sånn

Sørloth og Skammelsrud gremmes

Bent Skammelsrud Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Bent Skammelsrud Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Den bitre feiden i Rosenborg blir fulgt nøye fra sidelinjen av tidligere RBK-profiler. Blant disse er Bent Skammelsrud og Gøran Sørloth, som begge var med på å sanke inn trofeer til Lerkendal i klubbens storhetstid på 1980- og 90-tallet.

– Det er en sorgens dag på alle mulige måter. Vi er RBK-ere alle sammen. Det er beskrivelse nok fra min side. Jeg kommer ikke til å vise meg i retten, sier Gøran Sørloth til VG.

Midtbanestrategen Bent Skammelsrud spilte 12 sesonger i Rosenborg-trøya, og var en nøkkelspiller da RBK vant en rekke seriemesterskap og imponerte stort i Champions League. Han fortviler over den pågående krangelen med tidligere klubbkamerater.

– Dette føles som en familie hvor de mister to av sine egne gutter. Det hviler et ekstra stort ansvar på oss når vi er lokomotivet i norsk fotball. Det har vært flere saker. Vi må se på oss selv, sier Skammelsrud til avisen.

Fakta om RBK-saken:

* Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.

* 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.

* RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mener han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10 millioner kroner. For Hoftun er summen lavere.

* RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.

* Striden om dette gjelder hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.

* Rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det er satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.

Personvernpolicy