Kamp om penger og treneres stillingsvern i gang i Trondheim

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun, her fra eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking i april 2017, mener de har krav på mye penger fra Rosenborg.
Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun, her fra eliteseriekampen mellom Rosenborg og Viking i april 2017, mener de har krav på mye penger fra Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballtreneres stillingsvern og mange millioner kroner står på spill under rettssaken mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken startet i Sør-Trøndelag tingrett like over klokken 9.30 mandag morgen.

Store penger og uenighet om en klausul står sentralt i striden som utspiller seg i trønderhovedstaden. Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i RBK 19. juli i fjor. Begge mener oppsigelsen er ugyldig og har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver.

For Ingebrigtsen dreier deg seg om et krav på opp mot 10 millioner kroner, mens det for Hoftuns del gjelder et beløp på i underkant av 3 millioner kroner.

RBK-ledelsen hevder på sin side å ha alt på det tørre.

Siste: Trenerforeningens leder fikk ikke følge RBK-rettssaken

Advokatene Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker representerer henholdsvis Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, mens advokat Kristian Nordheim skal føre Rosenborgs sak i rettssal 310 på Trondheim tinghus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er satt av i utgangspunktet fire dager til saken, men tidsskjemaet åpner for at også fredagen kan tas i bruk dersom rettsforhandlingene trekker ut lenger enn antatt.

Fakta om RBK-saken:

* Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.

* 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.

* RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mener han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10 millioner kroner. For Hoftun er summen lavere.

* RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.

* Striden om dette gjelder hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.

* Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det er satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.

Ikke uventet får saken stor oppmerksomhet. Tilhørerbenkene i Trondheim tinghus var i all hovedsak fylt av journalister da rettsforhandlingene startet mandag morgen.

Åpningsdagen i Trondheim tinghus er avsatt til gjennomgang av partenes saksframstilling. Tirsdag inntar så Ingebrigtsen, Hoftun og RBK-styreformann Ivar Koteng vitneboksen.

Onsdag er det så klart for det som blir en profiltung vitneliste. Nils Arne Eggen er blant dem som da inntar vitneboksen. Det samme skal RBK-profilene Rune Bratseth, Vegard Heggem og Nils Skutle.

Torsdag avsluttes saken med prosedyrer.