Manchester City lekte seg til tre poeng

Raheem Sterling og Sergio Agüero feirer førstnevntes 2-0-scoring i kampen mot Huddersfield. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix (AP Photo/Rui Vieira) Foto: NTB scanpix

Liverpool la lørdag press på utfordrer Manchester City, men dagen derpå svarte de lyseblå med å valse over Huddersfield 3–0 på bortebane.

Mål av Danilo, Raheem Sterling og Leroy Sané var nok til å sikre tre poeng for Pep Guardiolas menn i gullstriden i Premier League. Nå er laget fire poeng bak serieleder Liverpool når 15 serierunder gjenstår.

Huddersfield spilte søndag sin første kamp med sin midlertidige trener Mark Hudson. Det ble ikke noen umiddelbar effekt. Tidligere denne uken ble det klart at suksesstrener David Wagner var ferdig i klubben.

1–0 kom etter et drøyt kvarter. Målet kom fra noe uvant hold. Venstreback Danilo fyrte løs fra distanse, via Huddersfield-spiller Christopher Schindler og i nettet bak en forfjamset Jonas Lössl.

Huddersfield hang godt med mot den regjerende seriemesteren, men klarte ikke å omsette det lovende spillet til scoringer. Etter pause ble kampen punktert.

Først etter 54 minutter da formspiller Leroy Sané fant Raheem Sterling på bakre stolpe. Engelskmannen kunne omtrent ikke bomme, og gjorde heller ikke det.

To minutter senere var det definitivt over. Sergio Agüero stusset ballen gjennom til Sané, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Huddersfield var ikke helt ufarlige etter pause heller, men klarte ikke overliste den brasilianske keeperen Ederson. Dermed ble det tre komfortable poeng for gulljagende Manchester City.