Johaug smadret konkurrentene i Otepää

Video: Lagvenninnene hyller Johaug: – Helt rått. Resten av oss blir statister.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug var i helt egen klasse og tok en ny verdenscupseier på den klassiske 10-kilometeren i Otepää søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed startet langrennsstjernen fra Dalsbygda 2019 på samme måte som hun avsluttet 2018. Johaug har vært i egen klasse på distanse denne vinteren og beviste det igjen i Otepää.

Svenske Ebba Andersson gikk et meget godt renn i Estland, men var sjanseløs på å matche farten til Johaug. Til slutt skilte det de to 48,4 sekunder i kampen om seieren.

– Det var et veldig bra renn for min del. Jeg har kjent i det siste at kroppen har vært bra. Jeg har jobbet en del teknisk og har kjent at det flyter bedre, sa Johaug til NRK etter målgang.

– Det jeg tar med meg i dag, er at jeg klarer å gå bra teknisk på ski. Jeg har ikke skuldrene helt oppunder hodet, fortsatte 30-åringen, som måtte innrømme at hun «har vært mer sliten etter skirenn tidligere».

Konkurrentene tok av seg hatten for Johaug.

– Helt rått. Resten av oss blir statister. Samtidig er jeg ikke overrasket i denne løypa og på dette føret, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen om lagvenninnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg ble nest beste norske jente på femteplass. Dermed beviste Gjøvik-jenta at hun har restituert seg godt etter den sterke sammenlagtseieren i Tour de Ski tidligere denne måneden.

Østberg var i mål slått med ett minutt og 14 sekunder av Johaug, men var ikke mer enn 18,1 sekunder bak russiske Natalja Neprjajeva i kampen om tredjeplassen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på sjuendeplass i Otepää søndag.

Therese Johaug sto over Tour de Ski og har en treningsperiode bak seg i jula. Det synes å ha gjort 30-åringen svært godt.

Langrennsstjernen fra Dalsbygda kommer til VM i Seefeld i neste måned som kjempefavoritt på distanse.