Falla vant verdenscupsprinten i Otepää

Maiken Caspersen Falla under sprinten i verdenscupen i Otepää lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla under sprinten i verdenscupen i Otepää lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla fikk en kjærkommen opptur da hun vant lørdagens klassiske verdenscupsprint i Otepää.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finalen ble en duell mellom den norske sprintdronningen og russiske Natalia Neprjajeva. I siste del var Falla klart best.

Dermed var hun tilbake på pallen etter seks sprintmisser tidligere denne vinteren. Fallas formbeskjed kommer bare en måned før VM i Seefeld.

– Det har vært en tøff sesong for meg. Nå er jeg bare så glad over å være på pallen. Det er fantastisk, sa den norske stjernen etter seieren.

Tung sesong

Romerikingen har slitt med luftveiene så langt denne sesongen, men nå synes pilene for alvor å peke rett vei. Det gir arbeidsro inn mot sesongens store høydepunkt.

Maja Dahlqvist ble nummer tre i Otepää lørdag.

Den svenske sprintdronningen Stina Nilsson måtte trekke seg fra sprintfinalen som følge av at hun skadet seg i semifinalen.

Nilsson pådro seg en strekkskade i låret i målgangen i semifinaleduellen mot Falla. Etterpå måtte hun ha hjelp i målområdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Falla var først over streken av de to.

Stenseth imponerte

Ane Appelkvist Stenseth kvalifiserte seg for en sprintsemifinale for første gang i karrieren. Der ble det imidlertid stopp. Røk gjorde også Anna Svendsen.

Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalene. Jacobsen, som var tilbake i verdenscupen etter sykdomsproblemene hun pådro seg under Tour de Ski, var én av tre løpere som måtte over ende i det siste kvartfinaleheatene. Dermed var sjansene spolert.

Harsem gikk inn til 29.-plass i prologen og var kvalifisert for kvartfinalene, men valgte å trekke seg på grunn av sykdom. Varden Meråker-løperen stiller heller ikke til start på søndagens 10 kilometer i klassisk stil i Otepää.

Les også: Thingnes Bø sikret norsk seier etter drama på siste skyting