Ødegaard med to assist i Vitesse-seier

Martin Ødegaard hadde to målgivende dødballer for Vitesse fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaards produktive form for Vitesse tok ikke skade av en vinterpause. Fredag serverte han to målgivende dødballer i 3-2-kampen hjemme mot Excelsior.

Drammenseren har de siste månedene slått seg løs i nederlandsk æresdivisjon. Etter fredagens kamp står Ødegaard med ni målpoeng (fem mål og fire assist) siden overgangen til Vitesse i fjor sommer. To av målene har kommet i cupen.

20-åringen slo det målgivende hjørnesparket da Bryan Linssen ni minutter før pause stanget inn 2-0 med hodet. Nok en Ødegaard-dødball ga uttelling halvveis ut i annen omgang. Ved bakerste stolpe headet Maikel van der Werff inn nordmannens frispark til 3-1.

Tidligere i kampen fikk Vitesse en perfekt start. Etter bare seks minutter ordnet Navarone ledermålet for vertene. Marcus Edwards og Jerdy Schouten scoret Excelsiors to reduseringer.

Oppgjøret var det første på en snau måned i nederlandsk toppfotball.

Vitesse ligger på 4.-plass i æresdivisjonen med 29 poeng. Utrecht tar seg forbi om klubben vinner borte mot AZ Alkmaar lørdag.