Dobbeltseier til brødrene Bø i Ruhpolding

Johannes Thingnes Bø herjer med konkurrentene i skiskyttersporet for tiden. Her fra sesongåpningen på Sjusjøen før jul. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Johannes Thingnes Bø herjer med konkurrentene i skiskyttersporet for tiden. Her fra sesongåpningen på Sjusjøen før jul. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø (25) gikk som et uvær i sporet, og til tross for én bom vant han torsdagens skiskyttersprint i Ruhpolding der broren Tarjei ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thingnes Bø gikk inn til sin åttende seier for sesongen. Bommen på siste stående ble ikke fatal.

Han slo storebroren på 2.-plass med 7,9 sekunder. I målområdet lå han helt utslitt i flere minutter før han var i stand til å reise seg opp igjen.

Storebror Bø skrøt hemningsløst av sine gode ski. Det hjalp godt på at han skjøt to fulle hus også.

– Jeg bestemte meg for å angripe på skytingen. Det er da jeg er best. Det er mulig å gå fortere. Johannes kan klare det selvfølgelig, men han må nok ha ti treff, sa Tarjei Bø i intervjuet med NRK.

Noen minutter senere måtte han konstatere at han måtte ta til takke med 2.-plass. Ni treff var godt nok.

– Jeg hadde et lite håp, men skjønte at det ikke gikk da han økte på meg på sisterunden, sa Tarjei Bø til NRK.

Benedikt Doll gikk styggfort i sporet, og tross én bom på siste stående var han bare 2,6 sekunder bak Tarjei og 10,5 sekunder bak vinneren Johannes i mål. Det ga 3.-plass.

Martin Fourcade skjøt også ti treff, men gikk ikke like fort som Tarjei Bø. Han endte 15,9 sekunder bak Johannes Thingnes Bø på en 4.-plass.

Russeren Aleksandr Loginov skjøt én bom på stående og ble nummer fem. Han hadde 26,1 sekunder opp til 1.-plassen.