Myrhol best i VM med 95 prosent treff

Bjarte Myrhol er klar for VM-kampen mot Danmark torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Bjarte Myrhol er klar for VM-kampen mot Danmark torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarte Myrhol er alene på VM-toppen etter 18 mål på 19 forsøk. Torsdag venter verdens beste håndballkeeper Niklas Landin på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myrhol har en uttelling på 95 prosent etter fire kamper i mesterskapet. Det er best av de med 15 skudd eller flere.

– Det er noe jeg prøver å ikke fokusere for mye på og bare la det gå. Jeg er glad i å score mål. Det handler om å fortsette i en flysone, sier Myrhol til NTB.

Onsdag hadde troppen pressemøte på restaurant Bone's i Herning. Myrhol hadde sammen med Sander Sagosen flest intervjuer (14). Det ga snittlengde på tre minutter og nesten samlebåndsfart.

Myrhol svarte NTB med en vegg full av gamle ski bak seg. Han hadde havnet i langrennshjørnet.

Torsdag får Norge en langt hardere motstand enn hittil i VM. Danmark er meget god i forsvar og har også mannen som er ansett som verdens beste keeper.

– Som seksmetersspilleren skyter man mye på instinkt. Noen ganger går det inn og andre ut. Jeg kommer ikke til å bruke noe tid på ham (Landin) før kampen. Det gjør jeg aldri med keepere. De beste skuddene mine går inn på de beste keeperne, sier Myrhol.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landin topper keeperstatistikken i VM med 51 i redningsprosent etter fire kamper. Nummer to er Norges Espen Christensen (48).

Norge er sikret plass i hovedrunden med minimum to poeng i ryggen. Seier over danskene vil gjøre at Christian Berge-laget avanserer med full pott (fire poeng).

Det er i så fall et kjempesteg mot semifinaleplass.