WADAs datauthenting i Moskva forsinket

WADA-president Craig Reedie og hans styre venter på rapport fra regeletterlevelseskomiteen før Rusadas skjebne avgjøres neste uke. Datauthentingen fra antidopinglaboratoriet i Moskva er ennå ikke fullført. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix
WADA-president Craig Reedie og hans styre venter på rapport fra regeletterlevelseskomiteen før Rusadas skjebne avgjøres neste uke. Datauthentingen fra antidopinglaboratoriet i Moskva er ennå ikke fullført. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

WADA-ekspertene som er i Moskva for å kopiere databasen til antidopinglaboratoriet i Moskva bruker lenger tid enn ventet på å hente ut informasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier en talsperson for Verdens antidopingbyrå til nyhetsbyrået AFP tirsdag.

WADAs folk var på plass i Moskva forrige onsdag og begynte datauthentingen dagen etter. Det var opprinnelig ventet at det ville ta tre dager.

– Det ble ikke satt noen frist for oppdragets lengde. Det tar mer tid enn opprinnelig anslått, men laget vårt har ikke møtt spesielle hindringer eller problemer, sier talspersonen.

– Den store mengden data og deres komplekse natur, samt det faktum at serverne og harddiskene ikke er nye, betyr til sammen at det kreves mer tid.

I september opphevet WADA midlertidig utelukkelsen av Russlands antidopingbyrå (Rusada) selv om ikke alle betingelsene var oppfylt. En av dem var full tilgang til antidopinglaboratoriets database, og en ny frist ble satt ved årsskiftet.

Aktuelt : WADA-eksperter returnerer til Moskva

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

WADA-ekspertene som var i Moskva før nyttår måtte vende hjem med uforrettet sak fordi russiske myndigheter mente at utstyret de hadde med seg var i strid med russisk lov. Nå er WADA på plass med godkjent utstyr.

Den uavhengige komiteen for regeletterlevelse (CRC) innledet mandag et to dagers møte i Montreal. Det skal munne ut i en anbefaling til WADA-styret om Rusadas videre skjebne.

– CRC-møtet vil avsluttes i dag som planlagt. CRC holdes løpende informert om utviklingen i Moskva og vil fullføre sin rapport straks vårt team der har fullført sitt arbeid, sier talspersonen til AFP.

WADA-styret er lovet rapporten senest torsdag, og vil fatte et vedtak etter et telefonmøte neste tirsdag (22. januar).

Bakgrunn : Russland brøt avtalen med WADA, risikerer ny utelukkelse