Petr Cech legger opp

Arsenal-målvakten Petr Cech sier at han legger opp etter endt sesong. Foto: Anthony Devlin / PA via AP / NTB scanpix
Arsenal-målvakten Petr Cech sier at han legger opp etter endt sesong. Foto: Anthony Devlin / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal-målvakt Petr Cech (36) legger opp etter endt sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver tsjekkeren på sin twitter-konto.

36-åringen slo gjennom for alvor som Chelsea-målvakt i 2004. I 2006 pådro han seg et kraniebrudd som gjorde at han måtte bruke en spesiallaget hjelm, noe som har blitt hans varemerke ved siden av å være en av verdens beste målvakter.

Men etter sesongen er det slutt.

– Dette er min 20. sesong som profesjonell fotballspiller. Det er 20 år siden jeg signerte min første proffkontrakt. Derfor føles det nå riktig å si at jeg vil gi meg etter endt sesong, sa Cech.

– Jeg har spilt 15 år i Premier League og vunnet det som er å vinne. Jeg føler at jeg har fått oppnådd alt som er mulig. Jeg skal fortsette å jobbe knallhardt med Arsenal, og håper å ta hjem flere trofeer denne sesongen. Jeg er ser også fram til å finne ut hva livet inneholder utenfor banen, skriver Cech.

Denne sesongen har keeperen mistet plassen på Arsenal til tyske Bernd Leno.

I 2015 forlot han Stamford Bridge til fordel for Arsenal. Han har holdt nullen 202 av sine 443 Premier League-kamper, noe som er rekord. Han står i tillegg med 124 landskamper for Tsjekkia.