NFL: Saints vendte og slo ut tittelforsvareren

Philadelphia Eagles-mottaker Alshon Jeffery ligger fortvilet på gresset etter at han ikke greide å fange en pasning som i stedet havnet i en New Orleans Saints-forsvarers hender. Det avgjorde søndagens kvartfinale i NFL-sluttspillet. Foto: Butch Dill, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Grunnseriens beste lag New Orleans Saints lå under 0-14 for tittelforsvarer Philadelphia Eagles, men vendte til seier 20-14 i NFL-kvartfinalen.

Dermed er det for sjette år på rad de fire topprankede lagene i sluttspillet som møtes i semifinalene. Saints får besøk av Los Angeles Rams kommende helg, mens Kansas City Chiefs tar imot New England Patriots.

Saints var laget som slet mest med å forsvare favorittstempelet. Fjorårets superbowlhelt Nick Foles førte Eagles til en kjempestart med touchdown på de to første angrepene. I første periode kastet han først en TD-pasning til Jordan Matthews, så løp han selv inn et touchdown, og etter de første 15 minuttene ledet Eagles 14-0.

Så stoppet det opp for Foles og Eagles-angrepet, som ble holdt i stramme tøyler av hjemmeforsvaret. Samtidig begynte veteranen Drew Brees å få fart på Saints-angrepet og viste hvorfor laget vant 13 kamper i grunnserien, flere enn noe annet.

Slo tilbake

Brees fikk en fryktelig start da hans første pasning i kampen endte i hendene på en Eagles-spiller, men etter hvert viste 39-åringen hva han kan. Han førte laget 84 yards på 12 spill og avsluttet med en kort touchdownpasning til Keith Kirkwood. I de siste sekundene av første halvdel fikk han laget i posisjon så Wil Lutz kunne sparke en trepoenger, og ved pause ledet Eagles med bare fire poeng.

I siste halvdel fikk Eagles nesten ikke låne ballen. Saints brukte det meste av 3. periode på et langt, langt angrep som varte i 18 spill og brukte opp 11.29 minutter før Brees kastet en ny 2-yards TD-pasning, denne gang til Michael Thomas. Ballen ble flyttet hele 112 yards, inkludert territorie som måtte vinnes tilbake etter straffer for regelbrudd underveis.

Dermed var Saints i ledelse 17-14, men spenningen i kampen levde nesten helt til slutt. Lutz økte med et trepoengspark fra 39 yards i siste periode, men bommet da han kunne punktert kampen fra 62 yards litt senere.

Drama

Eagles fikk ballen til et siste angrep med snaut tre minutter igjen, og trengte et touchdown for å vinne. Foles førte laget dypt inn i hjemmelagets sone, men fra 27 yards gikk hans pasning mellom hendene på mottaker Alshon Jeffery og havnet i favnen på Saints-forsvarer Marshon Lattimore.

Dermed var kampen avgjort, og Eagles er detronisert. Jeffery lå utrøstelig på gresset, og Foles må gjøre noe annet på 30-årsdagen neste søndag enn å spille NFL-semifinale.

Begge semifinaler blir oppgjør mellom quarterbacklegender i 40-årene og stjerneskudd tidlig i 20-årene.

Drew Brees, som fyller 40 år tirsdag, møter den 24-årige Rams-quarterbacken Jared Goff. Tom Brady (41), allment regnet som den beste quarterback noensinne, skal duellere med den 23-årige Chiefs-quarterbacken Patrick Mahomes som har vært denne sesongens store spiller.

Superbowl i Atlanta spilles to uker senere.