Patriots knuste Chargers i NFL-kvartfinalen

Tom Brady og New England Patriots knuste Los Angeles Chargers i NFL-kvartfinalen. Brady er for 13. gang i karrieren klar for semifinale i sluttspillet. Foto: Charles Krupa, NTB scanpix
Tom Brady og New England Patriots knuste Los Angeles Chargers i NFL-kvartfinalen. Brady er for 13. gang i karrieren klar for semifinale i sluttspillet. Foto: Charles Krupa, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom Brady og hans New England Patriots gjorde kort prosess med Los Angeles Chargers i NFL-kvartfinalen søndag. 41-28 lyver om hvor lite spennende det var.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førsteårsspiller Sony Michel løp inn tre touchdown for Patriots, som ledet 35-7 halvveis og tok foten av gasspedalen i siste halvdel. Klubben er i semifinale for åttende gang på rad og gjester Kansas City Chiefs om en uke i kamp om plass i Superbowl.

Brady, som har fem superbowlseirer på merittlista, noterte 343 pasningsyards og leverte en TD-pasning. Michel løp med ballen 129 yards til sammen og scoret altså tre ganger.

Det er 13. gang Patriots har tatt seg til semifinale med Brady som quarterback og Bill Belichick som trener.

Chargers hadde vunnet åtte av ni bortekamper denne sesongen og gikk til kampen med store forventninger, men Patriots fulgte opp de ni hjemmeseirerne i grunnserien med nummer ti. Laget har vunnet sine ni siste hjemmekamper i sluttspill og jager sin niende Superbowl på de 18 siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chiefs, som står imot i semifinalen, har ikke vært i finalen siden 1970.

– Vi får se

– Jeg fikk veldig god beskyttelse i dag, og vi gjorde en god jobb med å holde Chargers ute av balanse. Det var en god seier, sa Brady.

– Nå er vi ett av de fire siste lagene. Chiefs er et stort lag, men jeg tror det blir en fin kamp. Alle snakker om hvor dårlige vi er og at vi ikke kan vinne, men vi får se.

41-årige Brady og 37-årige Philip Rivers utgjorde den eldste quarterbackduo i en NFL-sluttspillkamp noensinne. Rivers har aldri gått seirende ut av en duell med Brady og gjorde det heller ikke nå, i sitt åttende forsøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire strake

Patriots scoret touchdown i sine fire første angrep, og dermed var kampen punktert. Michel løp inn ballen i de to første, før Brady kastet en touchdownpasning til Phillip Dorsett. I neste angrep løp Rex Burkhead inn ballen. Det femte angrepet ble resultatløst, og Patriots måtte sparke bort ballen, men etter en umiddelbar gjenvinning løp Michel inn sitt tredje touchdown før pause.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julian Edelman og James White herjet også med Chargers og hadde henholdsvis 151 og 97 mottaksyards.

Rivers fikk etter hvert lov å komme opp i 331 pasningsyards og tre TD-pasninger. Det er respektable tall, men laget hans var aldri inne i kampen etter åpningsminuttene. I sluttsekundene fikk den 38-årige legenden Antonio Gates pynte på resultatet ved å ta imot en TD-pasning med sin kanskje siste berøring før han legger opp.