Meny

Håndballherrene vil unngå reprise av EM-blemme

Trener Christian Berge (til høyre), Gøran Johannessen og Bjarte Myrhol (til venstre) etter torsdagens VM-trening i Herning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Begge Norges håndballandslag spolerte gullsjansen ved å tape EM-åpningen. Landslagssjef Christian Berge garanterer at det smeller mot Tunisia i VM fredag.

– Åpningskampen har egentlig alt å si når vi spiller med et mellomspill. Her tar du meg deg poengene videre. Du så det på de norske jentene (EM i Frankrike i desember). I mine øyne var de det beste laget i mellomspillet, men de ble straffet fordi de ikke hadde med seg poeng dit, sier Sander Sagosen til NTB.

Han opplevde det samme med sitt landslag elleve måneder tidligere. Da tapte Norge mot Frankrike i sin første kamp i EM. Det gjorde at veien videre til semifinale ble svært vrien. Norge kom seg ikke dit tross klar seier over finalist Sverige.

– Det er jo aldri ideelt å tape en åpningskamp. Det kommer til å smelle i morgen. Vi møter et godt lag med masse entusiasme og mye fysikk. Det blir et rotterace, sier landslagssjef Christian Berge til NTB om Tunisia-kampen.

Tunisia er regjerende afrikamester, og det inngir solid respekt.

Norge møter videre Saudi-Arabia (lørdag), Østerrike (mandag), Chile (tirsdag) og Danmark (torsdag). De tre beste går videre til hovedrunden.

Norge tok sølv i forrige VM. Da var vertsnasjon Frankrike for god i finalen i Paris.

Aktuelt: Superstjernene hyller Sagosen

Populært