Meny

Den negative trenden Solskjær må snu

Ole Gunnar Solskjær har fem seire på fem kamper som Manchester United-trener. Til helgen møter han Harry Kane, Christian Eriksen og resten av Tottenham-stjernene. Foto: Rui Vieira / AP
Ole Gunnar Solskjær skal for første gang som Manchester United-manager møte et topplag. Det er en type kamper klubben har slitt tungt med denne sesongen.

Nordmannen har fått sving på storklubben siden han tok over. Laget har til tider sprudlet offensivt og står med fem seire på fem kamper. Men nå skal han bryne seg på et topplag. Søndag møter United Tottenham på Wembley.

London-klubben ligger på tredjeplass, seks poeng bak serieleder Liverpool. Avstanden ned til Ole Gunnar Solskjær & Co. er på ti poeng. Tottenham trenes av Mauricio Pochettino, og det er nettopp argentineren som nevnes som den fremste kandidaten til å ta over Manchester United-jobben permanent fra sommeren av.

Vond rekke i toppkampene

– Spurs borte på Wembley, det er en skikkelig test. Vi ser fram til den kampen, fordi det vil gi meg mer referanser til hvordan vi er opp mot de store lagene, sier Solskjær ifølge nyhetsbyrået DPA.

Skal Manchester United klare å knipe en plass blant de fire beste i Premier League, må de trolig begynne å ta med seg poeng mot de andre storlagene (Liverpool, Manchester City, Tottenham, Chelsea og Arsenal). I så fall må Solskjær snu en negativ trend. José Mourinho er kjent for å være en mester i de store kampene, men han var alt annet det siste halvåret før han fikk sparken.

Avis: Spillerne ønsker Solskjær som permanent manager

Mens Manchester United i vårsesongen 2018 slo Manchester City, Liverpool, Chelsea og Arsenal i tur og orden, har møtene med de andre storlagene vært blytunge så langt i 2018/19-sesongen.

Status for Manchester United mot topplagene så langt denne sesongen er slik: Null seire på fem forsøk. Målforskjell på 6-13. To poeng har de røde tatt, det kom i 2-2-kampene hjemme mot Arsenal og borte mot Chelsea. Mot Manchester City, Liverpool og Tottenham ble det tap, henholdsvis 1-3, 1-3 og 0-3.

Shearer: – United bør beholde Solskjær om han vinner et trofé

Har heng på fjerdeplassen

United har fem strake seire under Solskjærs ledelse – fire i ligaen og én i FA-cupen – og er stinne av selvtillit. Avstanden opp til den viktige fjerdeplassen, som gir spill i mesterligaen, er på seks poeng.

– Vi nyter den gode formen, og vi skal kjempe for å opprettholde den så lenge vi kan og sette pris på reisen så mye som mulig, skriver lagets spanske midtbanestjerne Juan Mata på sin blogg.

Manchester United kommer til London fra et kort treningsopphold i Dubai.

Siden Solskjærs debutkamp 22. desember er det blitt 5-1-seier over Cardiff, 3-1 mot Huddersfield, 4-1 mot Bournemouth, 2-0 mot Newcastle og 2-0 mot Reading.

Aktuelt: Carrick forteller om Solskjærs smittende personlighet

Populært