Meny

Svensk kritikk mot hardt VM-program

Sander Sagosen og de øvrige spillerne i håndball-VM får et tøft kampprogram dersom de tar seg kamp om medaljer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ti kamper på 17 dager. Det venter lagene som tar seg til kampene som gir VM-medaljer i håndball. – For tøft, mener svenskene.

– Det er helt klart at det er for mange kamper, sier Sveriges landslagstrener Kristján Andrésson til TT.

Han får støtte av den norske landslagssjef Christian Berge som er mer opptatt av at det nå bare kan byttes spillere tre ganger i løpet av mesterskapet mot seks ganger tidligere.

–Det er tungt, det er tøft. Jeg synes det er rart det blir få bytter. Det er bare tre bytter i hele mesterskapet. Et bytte må jeg jo ha til målvakten i tilfelle noen av dem blir skadd til den siste kampen, sier Christian Berge til NTB.

– Dermed hvis jeg setter ut en spiller og tar han inn igjen senere i mesterskapet så er det to bytter. Jeg synes vi kunne hatt flere bytter i forhold til skader. Det kunne vært en bedre løsning på det, slik at man kunne rullert litt mer, sier Berge.

Flere skader

Andrésson på sin side mener det tette kampprogrammet kan føre til dårligere kvalitet på kampene og flere skader. Det synes også spillerne, som allerede er matchet hardt før mesterskapet.

– Det er veldig tøft med alle kampene. Om det beste er å ikke spille mesterskapet, vet jeg ikke, men jeg tror det er uholdbart å fortsette som det er nå, sier den svenske spilleren Jesper Nielsen.

– Noe må gjøres, og dessverre er det landslagene som vil lide, ettersom jobben må gjøres for klubbene vi spiller for, sier han videre.

Få hviledager

VM-lagene skal spille fem kamper på en uke i gruppespillet. Norges håndballherrer skal i aksjon mot Tunisia (fredag), Saudi-Arabia (lørdag), Østerrike (mandag), Chile (tirsdag) og Danmark (torsdag).

I tillegg kommer tre kamper i mellomrunden og en semifinale før det skal spilles om medaljene i mesterskapet.

– Det går ikke an å spille champagnehåndball i fem kamper ganger 60 minutter på sju dager, sier Andrésson, som skal lede Sverige i gruppespillet mot Egypt, Argentina, Angola, Qatar og Ungarn.

– Å spille ti kamper på 17 dager føles ut som et par for mye. Som håndballtrener og håndballelsker vil man se god håndball, men den muligheten minsker, sier den islandske treneren.

Populært