Vlhová stoppet Shiffrin i slalåm, Lysdahl på 11.-plass

Mikaela Shiffrin ble endelig slått i slalåm denne sesongen da Petra Vlhová vant tirsdagens kveldsrenn i Flachau. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB scanpix
Mikaela Shiffrin ble endelig slått i slalåm denne sesongen da Petra Vlhová vant tirsdagens kveldsrenn i Flachau. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mikaela Shiffrin måtte se seg slått av slovakiske Petra Vlhová i tirsdagens verdenscuprenn i slalåm. Kristin Lysdahl ble nummer elleve i østerrikske Flachau.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shiffrin jaktet sin 53. verdenscupseier og den 38. i slalåm. 23-åringen hadde gått til topps tre ganger i Flachau, og etter en litt forsiktig første omgang var hun likevel i en grei ledelse foran svenske Anna Swenn-Larsson. Den svenske jenta ble disket fra tredjeplassen i finalen etter å ha hektet.

Vlhová, som har vært Shiffrins nærmeste og største rival i vinter, var nummer tre. I finaleomgangen banket slovaken til og vant med 15/100 sekund på sin amerikanske konkurrent.

I parallellslalåmen i Holmenkollen ble Shiffrin også nummer to bak Vlhová.

Tøffe forhold

Løpere på sene startnumre fikk det tøft i en løype der gropene ble større og større i 1. omgang. Lysdahl fikk aldri helt tak på kjøringen sin.

Hun fikk litt bedre forhold i finalen og forsvarte sin ledelse i mål. Til slutt klatret hun opp fem hakk fra sin 16.-plass i 1. omgang.

Nylig leverte Mina Fürst Holtmann en forrykende finaleomgang i Zagreb, men kjørte ut like før målgang. Tirsdag startet hun som nummer ni i annen omgang, men klarte ikke å avansere. Hun falt tre plasser og ble nummer 24.

Distansert

Det skal sies at Holtmann har vært plaget av en liten forkjølelse og hadde ingen optimal oppladning til kveldsrennet i Østerrike.

Maren Skjøld har ikke fått det til særlig til i slalåm denne sesongen. Tirsdag var hun hele 5,42 sekunder bak ledertiden. Hun endte på 33.-plass.

Kristine Gjelsten Haugen var i finalen i Zagreb i helgen, men hadde heller ingen knallomgang og ble nummer 37. Hun ble distansert med hele 5,68 sekunder. Thea Louise Stjernesund var på sin side bak med 7,08 og endte som nummer 50 av de 56 som fullførte 1. omgangen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden