Meny

Sverige åpnet 2019 med tap

Sveriges landslagssjef Janne Andersson så sitt lag tape 0-1 i møtet med Finland i Qatar tirsdag. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det svenske herrelandslaget fikk svi for elendige 60 minutter mot Finland tirsdag. Det hjalp ikke at den siste halvtimen var mye bedre i de blågules 0-1-tap.

Eero Markkanen ble finsk matchvinner da han styrte inn Tim Sparvs innlegg etter 23 minutter.

Det var ikke ufortjent at Finland tok ledelsen i Doha. Allerede etter 42 sekunder satte Markkanen tonen med en avslutning, og i det sjette minutt traff Rasmus Karjalainen stolpen.

Sverige skapte så å si ingenting i første omgang. Første de siste 30 minutter våknet Janne Anderssons lag. Da var det enveiskjøring, men svenskene greide aldri å slå hull på det finske forsvaret.

Det hører med til historien at Sverige stilte et svært urutinert lag i Qatar. Hele seks debutanter spilte fra start, og de fem andre hadde kun 15 landskamper totalt til sammen. Finland mønstret på sin side en ellever med totalt 225 A-landskamper.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Riku Riski takket nei til å bli med det finske landslaget til Qatar. Den tidligere Rosenborg-spilleren gjorde det av etiske årsaker. Ørkenstaten, som skal være VM-vert i 2022, har fått kraftig kritikk internasjonalt for brudd på menneskerettighetene.

Sverige møter Island fredag. Også den kampen går i Doha.

(©NTB)

Populært