Sverige åpnet 2019 med tap

Sveriges landslagssjef Janne Andersson så sitt lag tape 0-1 i møtet med Finland i Qatar tirsdag. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
Sveriges landslagssjef Janne Andersson så sitt lag tape 0-1 i møtet med Finland i Qatar tirsdag. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det svenske herrelandslaget fikk svi for elendige 60 minutter mot Finland tirsdag. Det hjalp ikke at den siste halvtimen var mye bedre i de blågules 0-1-tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eero Markkanen ble finsk matchvinner da han styrte inn Tim Sparvs innlegg etter 23 minutter.

Det var ikke ufortjent at Finland tok ledelsen i Doha. Allerede etter 42 sekunder satte Markkanen tonen med en avslutning, og i det sjette minutt traff Rasmus Karjalainen stolpen.

Sverige skapte så å si ingenting i første omgang. Første de siste 30 minutter våknet Janne Anderssons lag. Da var det enveiskjøring, men svenskene greide aldri å slå hull på det finske forsvaret.

Det hører med til historien at Sverige stilte et svært urutinert lag i Qatar. Hele seks debutanter spilte fra start, og de fem andre hadde kun 15 landskamper totalt til sammen. Finland mønstret på sin side en ellever med totalt 225 A-landskamper.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Riku Riski takket nei til å bli med det finske landslaget til Qatar. Den tidligere Rosenborg-spilleren gjorde det av etiske årsaker. Ørkenstaten, som skal være VM-vert i 2022, har fått kraftig kritikk internasjonalt for brudd på menneskerettighetene.

Sverige møter Island fredag. Også den kampen går i Doha.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden