Meny

Horneland frigitt – striden med Rosenborg løst

Påtroppende Rosenborg-trener Eirik Horneland. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart. Striden med Rosenborg om trenerens jobbskifte er dermed løst.

Også assistenttrener Karl Oskar Emberland fristilles fra kontrakten med Haugesund med umiddelbar virkning, opplyser FKH i en pressemelding mandag kveld, skriver VG.

– Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim, heter det i pressemeldingen.

Den sier ikke noe om vilkårene for overgangen til de to trenerne.

Forhandlinger mellom de to klubbene i helgen førte ikke fram, og trenerduoen stilte derfor til årets første trening med FK Haugesund mandag. Ifølge VG har det vært stor avstand mellom Rosenborgs tilbud om kompensasjon og FK Haugesunds krav for å la trenerne gå før kontraktsperioden er omme.

Kjernen i diskusjonene mellom klubbene og trenerne er hvilken kontrakt som skulle legges til grunn og hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde.

Han selv og Rosenborg mener den avtroppende Haugesund-treneren hadde én måneds oppsigelsestid i sin kontrakt.

FKH mente derimot at de har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det var den forrige kontrakten som var gjeldende.

Den kontrakten løp fram til 30. november 2019 og skal ikke ha hatt noen klausuler som tillot at RBK kunne hente ham, med mindre han ble frikjøpt.

Les også: Kaotisk RBK-dag: – Vi blir hengt ut så inni hampen

RBK gir opp å bli enig med Haugesund før 1. februar

Horneland blir Rosenborg-trener

Populært