Meny

Løfshus om Tour de Ski-vinner Østberg: – Den komplette skiløperen

Ingvild Flugstad Østberg vant Tour de Ski for første gang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Langrennslandslagssjef Vidar Løfshus er mektig imponert over Ingvild Flugstad Østbergs triumf i Tour de Ski.

Østberg var ustoppelig på avslutningsetappen opp monsterbakken Alpe Cermis. Hun vant Tour de Ski hele 2.42 minutter foran russiske Natalja Neprjajeva.

Gjøvik-jenta vant de fire siste etappene. På tourens første distanserenn (2. etappe) ble Østberg marginalt slått av Neprjajeva med tre tidels sekund.

– Det beviser at hun er den komplette skiløperen. Jeg er veldig imponert. Hun la et godt grunnlag i Oberstdorf, og det løpet i går (lørdag) var det som imponerte desidert best i hele touren, sier landslagssjef Løfshus.

Bakgrunn: Ingvild Flugstad Østberg gikk til topps i Tour de Ski søndag

Tror selv Johaug ville slitt

Sammenlagttriumfen var Østbergs første i Tour de Ski. Hun har tidligere to annenplasser etter å ha endt bak henholdsvis Heidi Weng i 2018 og Therese Johaug i 2016.

Løfshus tror 28-åringen hadde imponert selv om løpere som Therese Johaug, Ebba Andersson og Charlotte Kalla hadde stått på startstreken.

– Personlig vil jeg tro at de ville ha slitt med å være foran Ingvild, i hvert fall før vi begynte i dag. Therese går fort som i løyper som den i går, men jeg ville tippet at Ingvild hadde gått først ut. Hun har vært så jevnt bra hele veien.

Landslagssjef Vidar Løfshus er strålende fornøyd med prestasjonene til Ingvild Flugstad Østberg i årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Må se på tiltak

Det har vært rettet en del kritikk mot at de beste utøverne bryter eller ikke deltar i Tour de Ski. Landslagssjefen mener mye av kritikken er respektløs både overfor deltakerne som deltar og de som prioriterer annerledes, men er åpen for endringer.

– Vi har faktisk diskutert det, og vi må jo se på tiltak, men slikt hører jo politikken til, og det får man diskutere til våren eller i Zürich. Vi må klare å diskutere ting på bakrommet og veien framover for langrennssporten, sier 49-åringen.

– Og fakta er jo at etter Tour de Ski kom, har Norge blitt enda mer dominerende. Både Tsjekkia, Tyskland, Italia og en del nasjoner har blitt dårligere, så det var iallfall ikke noe godt tiltak å begynne med Tour de Ski for den del.

Populært