Ustoppelige Riiber vant for sjette gang

Jarl Magnus Riiber vinner og vinner. Søndag tok han sin sjette seier denne sesongen. Her fra Ramsau før jul. Foto: Kersin Joensson / AP / NTB scanpix
Jarl Magnus Riiber vinner og vinner. Søndag tok han sin sjette seier denne sesongen. Her fra Ramsau før jul. Foto: Kersin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jarl Magnus Riiber vinner og vinner. Søndag vant den norske kombinertløperen i Otepää. Hans sjette seier for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed viste Riiber nok en gang at han er verdens beste kombinertløper. Nordmannen vant 20,9 sekunder foran Johannes Rydzek. Akito Watabe ble nummer tre.

– Det føles absolutt godt! Jeg er mer fornøyd med seieren i dag fordi jeg presterer i både hoppbakken og langrennssporet, så det er bra gjennomført, sier Riiber til NTB.

Nordmannen har nå en klar ledelse i verdenscupen sammenlagt. Heming-utøveren har vunnet seks av åtte renn denne sesongen. Det ene han ikke vant, var på grunn av et ras i overrennet og trakk seg foran langrennet. Det andre ble han nummer to.

– Jeg tenker jeg er i en god situasjon, men jeg planlegger ikke for mye rundt den gule trøya og tar mer rennhelg for rennhelg. Det er uansett godt å ha resultatene fordi da kan man velge og vrake konkurranser, fortsetter 21-åringen.

Kan ende 20 års ventetid

Fortsetter Riiber storformen, kan han ende 20 års norsk ventetid. Forrige gang en nordmann vant verdenscupen var nemlig i 1998/99-sesongen da Bjarte Engen Vik gikk til topps.

– Det begynner kanskje å bli på tide. Så lenge jeg holder meg frisk og har overskudd så er det fullt mulig. Jeg tar med meg kunnskapene fra konkurransene i fjor og skal få nok hvile midt i sesongen for å holde ut, så vi har en baktanke om å få det til, sier Riiber til NTB.

Riiber gikk ut i tet etter hopprennet, et halvt minutt foran tyske Manuel Faißt. På tredjeplass var Johannes Rydzek, 36 sekunder bak nordmannen.

Bjørnstad slått i spurten

Etter halvgått langrenn hadde Rydzek gått seg opp på annenplass, 24,5 sekunder bak Riiber. Ved passering 2,5 kilometer før mål, var avstanden 19,9 sekunder.

Riiber snakket etter lørdagens seier om at han er stinn av selvtillit. Og nordmannen virket helt rolig selv med tyske Rydzek jagende bak seg. På den siste runden økte han til og med avstanden til konkurrenten. Nordmannen gikk i mål 20,9 sekunder foran tyskeren.

– Det er helt vilt. Han er helt konge for tiden, sa NRK-ekspert Fred Børre Lundberg om Riiber da han gikk inn til suveren seier.

Espen Bjørnstad ble nest beste nordmann. Han spurtet for tredjeplass, men måtte til slutt ta til takke med å bli nummer seks, et snaut minutt bak Riiber. Magnus Krog ble nummer 14, 1.15,9 bak vinneren. Einar Lurås Oftebro ble nummer 16, Magnus Moan 29, Harald Johnas Riiber 31 og Lars Buraas kom på 37.-plass.

Jørgen Graabak, som vant det ene rennet i Ramsau før jul, deltok ikke i Estland. Det gjorde heller ikke tyskeren Eric Frenzel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden