Blonz med briljant debut da Norge banket Nederland

Alexander Blonz storspilte i landslagsdebuten for Norge mot Nederland lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Blonz (18) kom inn og ble kampens store spiller da Norges håndballherrer løp Nederland i senk i lørdagens 36-29-seier i Nordstrand Arena.

Etter sidebytte viste unggutten ettertrykkelig hvorfor det er så mye blest rundt ham om dagen. Da hadde Blonz et skikkelig scoringsrush som hjalp Norge til å riste av seg nederlenderne for godt.

Den 18 år gamle kantspilleren spiller for Viking i 1. divisjon, men blir fra neste sesong en del av Elverum-stallen. Blonz satt på benken i 31-25-seieren over Island, men lørdag fikk unggutten sin første ordentlig smak på seniorlivet i landslagsmiljøet.

Han scoret sitt første landslagsmål til 16-13 like før pause. Norge gikk til slutt av parketten med 16-15-ledelse etter første omgang.

– Jeg var nervøs på det første skuddet, men da det var unnagjort føltes det som en helt vanlig kamp, sa Blonz til TV 2.

Ikke overrasket

Etter pause hamret Blonz inn mål på mål. Han scoret på alle sine seks første skudd. Bommen kom kanskje på hans letteste forsøk etter en teknisk feil av Nederland.

Blonz ble oppgjørets toppscorer med sju mål, mens Eivind Tangen fulgte med seks fulltreffere. Unggutten ble ikke overraskende kåret til kampens beste spiller.

– Jeg har sett han på dette nivået før. Han er kontringssterk og uredd. Så det var ikke noe overraskelse for meg at han presterer, sa landslagssjef Christian Berge om Blonz-debuten.

Aktuelt: Skade sender Tønnesen ut av troppen til håndball-VM

Sagosen sto over

Offensivt satt det bra for Norge i VM-oppkjøringens nest siste kamp, men det var ikke et kvalitetstegn å slippe inn hele 29 mål mot Nederland. De oransjekledde er firenasjonersturneringens antatt svakeste lag.

Berge valgte å hvile Sander Sagosen mot Nederland. Trønderen, som mange mener er verdens beste håndballspiller, er tilbake igjen når Norge møter Brasil i samme hall søndag.

De norske gutta VM-åpner mot Tunisia 11. januar.