Tønseth mektig irritert på Ustjugov

Didrik Tønseth fikk sitt løp spolert lørdag etter en episode med russiske Sergej Ustjugov.
Didrik Tønseth fikk sitt løp spolert lørdag etter en episode med russiske Sergej Ustjugov. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Didrik Tønseth ble nummer tolv på 15 kilometer fellesstart under Tour de Ski i Val di Fiemme lørdag. En episode underveis gjorde nordmannen skikkelig forbannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tønseth tuslet i mål 31,8 sekunder bak vinner Johannes Høsflot Klæbo. Han hadde grunn til å være skuffet og irritert.

En episode med Sergej Ustjugov kostet trolig Tønseth mange sekunder, og nordmannen fortalte etter løpet at han var ordentlig sint på russeren underveis. Ustjugov kom inn fra siden og gikk oppå tuppen av skiene til Tønseth.

– Det virker som han bestemmer seg for et spor, og så slår han kontra. Han lander på tuppen av min ski, og så gir hele skia bare etter, sa Tønseth, som slo fast at situasjonen spolerte løpet for hans del.

Aktuelt: Klæbo med stor mulighet i Tour de Ski etter seier i Val di Fiemme

Han fikk nye ski raskt, men tapte likevel en del sekunder. Tønseths spontane reaksjon var å forsøke å ta igjen på Ustjugov.

– Ja, jeg prøvde å tuppe han i ræva med flisa som var igjen, sa han på spørsmål om han ble forbannet.

Klæbo viste nok en gang at han er i praktfull form. 22-åringen leder Tour de Ski-sammendraget med 1.20,4 foran Ustjugov før den avsluttende monsterbakken søndag. Tønseth tror landslagskompisen vinner.

– Det er helt vanvittig det han gjør. Han er i bare bedre og bedre form. Det han gjorde i dag var rått. Jeg tror han klarer å vinne. Johannes er i stigende form, mens Ustjugov er på vei litt ned.

Kvinnene: Ingvild Flugstad Østberg vant fellesstarten i Val di Fiemme

Personvernpolicy