Klæbo med stor mulighet i Tour de Ski etter seier i Val di Fiemme

Johannes Høsflot Klæbo under herrenes 15 km fellestart i Val di Fiemme lørda
Johannes Høsflot Klæbo under herrenes 15 km fellestart i Val di Fiemme lørda Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo tok en ny seier på den sjette etappen i Tour de Ski. Han økte avstanden til nærmeste konkurrent foran den siste etappen søndag.

Han ligger 1.20,4 sekunder foran russeren Sergej Ustjugov som hadde en vond dag i langrennssporet. Det ble gått 15 kilometer fellesstart i klassisk stil i VM-løypene fra 2013.

– Jeg hadde gruet meg skikkelig til dette løpet. Jeg var ganske nervøs for at det skulle bli satt skikkelig fart, men det kjentes bra, sier Klæbo i et intervju med NRK.

De norske løperne tok det rolig de første rundene, men Klæbo sikret seg 15 bonussekunder på den første innlagte spurten, mens Ustjugov fikk 12 bonussekunder.

Trønderen sikret seg også 15 sekunder på den neste spurten, men da var ikke Ustjugov med slik at han fikk 18 sekunder ekstra i bonus til sin nærmeste utfordrer. Han tapte dessuten mye ut på den siste runden og endte 44,6 sekunder i mål på en 16.-plass.

Det var hjemmeløperen Francesco De Fabiani som tapte spurten mot Klæbo, mens Alexander Bolsjunov tok tredjeplassen. Hans Christer Holund ble nest beste norske på 7.-plass, men ble slått med 13 sekunder.