Solskjær og United greit videre i FA-cupen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kasserte en grei seier mot Reading i FA-cupen lørdag. Foto: Phil Noble / Reuters

Manchester United imponerte ikke voldsomt, men scoringer av Juan Mata og Romelu Lukaku sendte storklubben videre til FA-cupens fjerde runde.

Ole Gunnar Solskjærs feilfrie start som Manchester United-manager fortsetter. Manchester United sprudlet ikke, men mål av Romelu Lukaku og Juan Mata sendte dem videre til 4. runde.

Solskjær har nå fem seire på fem forsøk. Den eneste som har klart det tidligere i Manchester United-historien, er Matt Busby, som vant sine fem første oppgjør for 76 år siden.

Det ble seier, men Ole Gunnar Solskjær var ikke bare fornøyd med det han så. Han synes resultatet var flatterende, men var glad for å avansere i cupen.

– Reading gjorde det vanskelig for oss. Da Marcus Rashford var igjennom på slutten og det kunne blitt 3-0, tenkte jeg at det fortjener vi i hvert fall ikke, sier han i et intervju vist på Viasat 4.

Med et tøft utgangspunkt i serien, og vanskelig motstand i Mesterligaen, er FA-cupen Solskjærs beste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. Storklubben stilte med et stjernespekket mannskap mot laget fra divisjonen under. Romelu Lukaku, Alexis Sánchez og Juan Mata var blant de kjente navnene i Uniteds startoppstilling.

– Jeg gjorde det litt vanskelig for dem med å bytte ni stykker, men det er mange som trenger å spille, sier Solskjær, og forteller at det er nyttig for ham å få se flest mulig spillere i aksjon.

Shearer: – United bør beholde Solskjær om han vinner et trofé

Fikk videohjelp

Det startet rolig på Old Trafford. Først etter et drøyt kvarter fikk hjemmelaget sin første gode mulighet. Sanchez klemte til fra distanse, men ballen gikk like over.

Minutter senere skulle derimot United få juble, etter en spesiell situasjon. Brasilianske Fred trillet ballen i mål, men linjemannen vinket for offside, og scoringen ble annullert. Etter en titt på video, konkluderte dommerne med at Juan Mata ble felt i forkant av scoringen, og hjemmelaget ble tildelt straffespark. Det satte spanjolen sikkert i nettet, og dermed ledet United 1–0.

Minutter senere var Lukaku nære å doble, men forsøket ble reddet. Reading var heller ikke ufarlige, og etter en snau halvtime misbrukte gjestene en gedigen mulighet. Callum Harriott ble spilt alene med keeper, rundet Romero i United-buret, men ble til slutt for ubesluttsom.

Istedenfor økte hjemmelaget på overtid av den første omgangen. Alexis Sánchez spilte Romelu Lukaku vakkert igjennom. Han rundet keeper og trillet ballen enkelt i det åpne målet.

Storavis: Solskjær tar med seg Manchester United til Dubai

Mulig Sanchez-skade

Reading kunne fort hatt en scoring på Old Trafford lørdag. Etter pause var Sone Aluko nære å redusere, men Sergio Romero reddet sikkert.

Gjestene, som sliter på nest øverste nivå, viste at de ikke ønsket å være noen kasteball, og skapte flere muligheter. Men de hadde ikke ferdighetene til å skape ordentlig trøbbel for Manchester United, som i det store og hele gikk komfortabelt videre.

Litt bekymring ble det riktignok for Solskjær. Alexis Sánchez ble byttet ut etter en drøy time, og chileneren holdt seg til baksiden av låret da han satte seg på innbytterbenken. Superstjernen har slitt etter overgangen fra Arsenal for ett år siden. Enkelte United-supportere håper at Solskjær skal klare å få fart på 30-åringen.

Nå venter et treningsopphold i Dubai for Manchester United. Neste helg får Solskjærs største test så langt. Da reiser laget til London for å møte tredjeplasserte Tottenham i Premier League.