Meny

Skade sender Tønnesen ut av troppen til håndball-VM

Kent Robin Tønnesen, her i aksjon mot Sveits sist sommer, må stå over VM etter at han pådro seg et brudd i hånden. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kent Robin Tønnesen pådro seg et brudd i hånden under en trening med landslaget i håndball. Dermed blir det ikke noe av den planlagte VM-turen.

Håndballforbundet opplyser om skaden i en pressemelding sent fredag, skriver VG. Der opplyser de også at Harald Reinkind fra THW Kiel får den ledige plassen i VM-troppen.

– En meget ubeleilig og kjedelig skade. Jeg hadde virkelig sett fram til årets VM. Selv om jeg nå er satt på sidelinjen ønsker jeg resten av troppen lykke til i Danmark, og jeg lover å komme sterkt tilbake, sier Tønnesen, som til daglig spiller i ungarske Veszprém.

– Kent Robin har en caput-fraktur i andre metacarp med feilstilling. En såkalt «boksefraktur», det vil si et brudd i mellomhåndsknokkelen til venstre pekefinger, forteller herrelandslagets lege Thomas Torgalsen. han antar at Tønnesen blir operert til uken.

VM-troppen reiser til mesterskapet i Danmark 9. januar.

(©NTB)

Populært