Hoppuka: Stjernen endelig på pallen

Andreas Stjernen endte på 3.-plass i Innsbruck fredag, i tredje renn i den tysk-østerrikske hoppuken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Andreas Stjernen endte på 3.-plass i Innsbruck fredag, i tredje renn i den tysk-østerrikske hoppuken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japanske Ryoyu Kobayashi tok sin tredje strake seier i hoppuka da han vant i Bergiselbakken fredag. Andreas Stjernen endte på tredjeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlagtlederen Kobayashi slo til med 136,5 meter i første omgang og avsluttet med 131 meter. Dermed tok han virkelig føringen sammenlagt og distanserte toeren foran rennene i Østerrike, Markus Eisenbichler. Tyskeren skuffet og endte på 223,8 poeng. Det skilte bare 2,3 poeng etter to renn, men nå avstanden hele 45,2 poeng.

Med seieren i avslutningen i Bischofshofen kan Kobayashi dessuten skrive seg inn på en eksklusiv liste med seier i alle fire hoppukerennene. Sven Hannawald gjorde det i 2001, og Kamil Stoch gjentok bedriften i fjor.

Med 237,0 poeng var Kobayashi 12,8 poeng foran østerrikeren Stefan Kraft. Kraft var et østerriksk lyspunkt med sine 129,5 og 130,5 meter.

Stjernen hang med sammenlagt på fjerdeplass etter to renn. I sitt første hopp slo han til med 131 meter under greie forhold. Med 3 x 18,5 i stil fikk han 123,5 poeng. I finalen fikk han 126 meter. Han har nå bare 4,2 poeng opp til Eisenbichler på 2.-plassen i sammendraget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes det føltes fint og godt å fly igjen. Jeg er fornøyd, sa Stjernen.

Robert Johansson leverte 129 meter og holdt 8.-plass etter ett svev. I finalen fikk han 124 meter, men forholdene var blitt tyngre, og han hoppet fra en høyere avsats enn hopperne foran. Han tapte dermed tre plasseringer med sine 226,1 poeng.

– Jeg har kommet bra i gang her i bakken. Hoppingen begynner å komme opp på et akseptabelt nivå, og det er godt å få det ut i et renn, sa Johansson til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang hadde funnet seg selv i kvalifiseringen med gamle sko. Men i 1. omgang fikk han bare 119,5 meter. Det holdt til å vinne duellen, men ga bare 30.-plass. Med 124,5 meter i finalen og 205,9 poeng hoppet han seg opp til delt 21.-plass.

Daniel-André Tande ble slått ut i den helnorske duellen mot Anders Fannemel. Fannemel landet på 124,5 meter og fikk 107,6 poeng. Tande fikk bare 115,5 meter og 90,6 poeng. Dermed ble den siste norske vinneren i bakken fra to år siden slått ut etter bare ett hopp denne gangen. Fannemel slo av 8,5 meter i finalen og falt tilbake fire plasser til 25.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvor Egner Granerud, beste norske i nyttårshopprennet, skulle møtte japanske Daiki Ito, men dukket aldri opp på toppen. Han var diskvalifisert på grunn av ureglementert hoppdress.

Man hadde litt problemer med farten i tilløpet, og i prøveomgangen var det så god trekk inn i bakken at man hoppet fra port 0. Foran 1. omgang gikk man opp til port 1.