Kompany: – Det var en glimrende takling

Manchester Citys Vincent Kompany har nettopp gjennomført en takling mange mener fortjente rødt kort.
Manchester Citys Vincent Kompany har nettopp gjennomført en takling mange mener fortjente rødt kort. Foto: Dave Thompson / AP

Flere eksperter mener Manchester City-forsvarer Vincent Kompany burde fått rødt kort etter taklingen av Liverpools Mohamed Salah torsdag. Kompany er ikke enig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City vant toppkampen mot Liverpool 2-1 torsdag og reduserte forspranget til serielederen til fire poeng. Etter kampen var en av de store «snakkisene» om City-forsvarer Vincent Kompany burde sett det røde kortet etter taklingen av Mohamed Salah i første omgang.

Dommer Anthony Taylor trakk det gule kortet opp av bukselomma, men Liverpool-manager Jürgen Klopp sier han mener kortet burde hatt en annen farge.

– Jeg liker virkelig Kompany, men hvordan i all verden var ikke det rødt? spurte tyskeren da han ble intervjuet av Sky Sports etter kampen.

– Han er bakerste mann og går inn i taklingen. Blir Salah truffet mer er han ute for resten av sesongen. Men det er ikke enkelt for dommeren og han så det kanskje ikke på samme måte som meg, sa Klopp videre.

– Men det er greit. Vi tapte kampen fordi de scoret to mål og vi kun ett, sa Klopp.

Også Kompany ble intervjuet etter kampen, og der ga forsvareren uttrykk for at han ikke synes taklingen var spesielt stygg.

– Jeg synes det var en glimrende takling, var det ikke?

– Jeg tok ballen, og litt av mannen, men det var ingenting stygt, sa forsvareren og fortsatte:

– Jeg forsøkte ikke skade ham. Jeg måtte enten takle eller la han komme seg gjennom mot mål. Avgjørelsen ble tatt veldig kjapt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden