Meny

Guardiola lovpriser Bernardo Silva etter City-seier over Liverpool

Manchester Citys manager Pep Guardiola jubler for spillerne sine etter at de sikret seier mot Liverpool på Etihad Stadium torsdag kveld. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester Citys manager Pep Guardiola er strålende fornøyd med 2-1-seier over serieleder Liverpool og trekker fram Bernardo Silva som kampens beste spiller.

Den portugisiske midtbanespilleren sto for pasningen til Sergio Agüero og Citys 1-0-scoring og løp til sammen 13,7 kilometer i løpet av kampen. Det er det lengste noen spiller har løpt i en kamp i Premier League denne sesongen. Manager Pep Guardiola sier på pressekonferansen etter kampen at han nesten ikke skjønner hvordan det er mulig.

– Han gjorde alt mulig. Han er den minste, men han viser oss at for å spille fotball behøver du verken å være høy eller ha mer fysikk. Han er helt utrolig. Jeg har ikke sett en opptreden som det på en god stund, sa Guardiola etter kampen.

Han skryter også av resten av mannskapet og trekker fram målscorerne Agüero og Leroy Sané, samt Fernandinho og Aymeric Laporte.

Tar ikke av

Guardiola er svært fornøyd med seieren over Liverpool, men holder beina plantet på jorda.

– Det var en skikkelig kamp for begge parter. Vi slo et utrolig lag. Vi var fremragende fra første minutt. Vi er fornøyd med denne seieren som reduserer avstanden. Alt er åpent, sier Guardiola.

Med seieren er avstanden opp til tabelleder Liverpool fire poeng. Med tap ville det vært ti poeng.

– Hvis vi hadde tapt, hadde løpet nærmest vært kjørt – det ville blitt så vanskelig. Men vi er fire poeng bak dem, og de leder. Vi må kjempe mye, men dette gir oss masse selvtillit, sier Guardiola.

Spilte modig

Han understreket også hvilken bragd det er å score mot Liverpool, som kun har sluppet inn 10 mål i Premier League denne sesongen. City har sluppet inn 17. Begge lag har målforskjell på 39 mål nå.

– Liverpool slipper ikke inn mål, og vi scorer to. Vi spilte med mot, så aggressivt i vårt press. De er så utrolig kjappe i bakrommet, så farlige, påpekte Guardiola.

Han var svært tilfreds med hvordan forsvaret til City klarte å blokkere Liverpools ekstremt kjappe angrepsrekke.

– Å spille mot Mohamed Salah og Sadio Mané er ikke enkelt for noen spiller i verden – de knuser alle – men forsvaret vårt taklet dem, sa Guardiola.

Populært