City brøt Liverpool-rekken og holdt liv i gullkampen

Manchester Citys Sergio Agüero scorer alltid hjemme mot Liverpool i Premier League. Her feirer han 1-0-scoringen torsdag. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB scanpix
Manchester Citys Sergio Agüero scorer alltid hjemme mot Liverpool i Premier League. Her feirer han 1-0-scoringen torsdag. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sergio Agüero og Leroy Sané sikret 2-1-seier da Manchester City slo Liverpool i Premier Leagues «seriefinale» torsdag. Fire poeng skiller de to topplagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool hadde muligheten til å øke serieledelsen til ti poeng, men det så mørkt ut da Agüero scoret i sin sjuende hjemmekamp av sju mulige mot de rødkledde i Premier League. Gjestene utlignet ved formspilleren Roberto Firmino, men 20 minutter før slutt skjøt Sané City-fansen til himmels med sin viktigste scoring for sesongen.

Målet satte punktum for Liverpools rekke på 21 strake seriekamper uten tap. Nederlaget var klubbens første i ligaen denne sesongen. Samtidig knappet City innpå serielederen, og er nå fire poeng bak de røde.

Etter at City åpnet kampen friskest, tok Liverpool delvis over spillet. Etter 18 minutter ble det virkelig underholdende i storkampen.

Redning på strek

Mohamed Salah vendte nydelig opp på midtbanen, spilte vegg med Firmino, før han fant Sadio Mané på løp i bakrom. Senegaleseren kom alene med keeper, men avslutningen gikk på innsiden av stanga. Ballen trillet ut i feltet igjen, og City-forsvarer John Stones så ut til å ha kontroll da han skulle klarere.

Mot mål kom derimot en stormende Ederson, og Stones hamret ballen i egen keeper. Det førte til at ballen gikk i en bue mot City-målet, og der ofret Stones alt da han fikk klarert. TV-bildene viste at nesten hele ballen var inne, men noen få millimeter hindret Liverpool-scoring.

City yppet seg andre veien, og fem minutter før pause smalt det fra de lyseblå. Etter et innlegg fra venstrekanten falt Agüero og ble liggende. Bernardo fikk ballen ute på venstresiden og slo inn i feltet på ny.

Der hadde Agüero reist seg opp, og argentineren sneik seg foran Dejan Lovren. Med ett touch la han til rette for seg selv, før han hamret ballen i nærmeste hjørne bak Alisson i Liverpool-buret.

Sané-scoring

I annen omgang trillet City ball på velkjent vis, men det var rødtrøyene som viste seg farlige.

Etter 63 minutter fikk høyreback Trent Alexander-Arnold ballen høyt i banen. Med en innleggsfinte la han ballen over på venstrefoten og slo en lang crosser til Andy Robertsson, som stormet inn i femmeteren. Fra bakerste stolpe lempet 24-åringen ballen tilbake på første berøring til Firmino, som enkelt kunne stupe inn utligningen i åpent mål.

Så var det Manchester Citys tur åtte minutter senere. Raheem Sterling mottok ballen høyt i banen og spilte ut til Leroy Sané. Via en Liverpool-fot hamret tyskeren ballen langs bakken i lengste stolpe og inn til 2-1.

Kampen tok seg opp og etter 81 minutter kunne Agüero sette spikeren i kista, men Alisson reddet selv etter å ha blitt rundet av argentineren.

Begge lag var nære på ved flere anledninger i sluttminuttene, men flere mål ble det ikke. Dermed henger City fortsatt med i kampen om ligagullet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden