Bendtner i fotlenke hyller Rosenborg: – Varmeste og mest lojale arbeidsgiver jeg har hatt

Nicklas Bendtner skriver varmt om Rosenborg i sosiale medier etter at han startet å sone sin voldsom på 50 dager. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nicklas Bendtner skriver varmt om Rosenborg i sosiale medier etter at han startet å sone sin voldsom på 50 dager. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicklas Bendtner er i gang med å sone sin voldsdom på 50 dager. I et Instagram-innlegg forteller dansken at han lot være å anke for Rosenborgs skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernespissen fikk påmontert fotlenken da representanter fra den danske kriminalomsorgen kom hjem til ham torsdag. Bendtner skal sone straffen i sin egen leilighet i København.

Det betyr at han må trene for seg selv i Danmark. Han er ikke tilbake på RBKs treningsfelt før 22. februar.

30-åringen ble dømt for en voldsepisode med en taxisjåfør. Det hele skjedde da han var på vei hjem fra byen i København 9. september. Bendtner valgte først å legge inn en anke, men trakk den senere tilbake. På Instagram forklarer han hvorfor.

«Jeg er ikke, og blir sikkert aldri, enig i byrettens dom, men jeg har droppet å anke fordi jeg gjerne vil være klar for Rosenborg til sesongstart. Det fortjener den varmeste og mest lojale arbeidsgiveren jeg hittil har hatt min karriere», skriver Bendtner i et langt innlegg.

Angrer

Til teksten har han lagt ved et bilde av venstrefoten med en soningslenke rundt.

Bendtner skriver også at han angrer på det som skjedde.

«Det var utvilsomt mange andre og bedre måter vi kunne løst vår uenighet på. I stedet sporet det av. Hvis jeg bare hadde betalt det beløpet som takstameteret viste, hadde kanskje ikke jeg og min kjæreste blitt forfulgt av en bil med en rasende fører bak rattet».

Taxisjåføren pådro seg et dobbelt kjevebrudd etter voldsepisoden.

Bok på gang

I Instagram-innlegget avslører Bendtner ar han har bokplaner. Sammen med en ukjent forfatter startet han på arbeidet allerede torsdag.

«Det blir ikke fortellingen om meg drevet av spekulasjoner og sensasjon, men av min ganske så solide hukommelse (tro det eller ei!) og en åpenhet som ellers ikke er typisk i toppfotballen», skriver han.

Bendtner har vært i Rosenborg siden mars 2017. Han har vunnet to seriemesterskap og ett cupgull med trønderne. Dansken spilte i flere år i Arsenal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden