Sagosen-show ga sterk VM-opptakt

Sander Sagosen sto bak svært mye for Norge i håndballandskampen mot Island torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sander Sagosen sto bak svært mye for Norge i håndballandskampen mot Island torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sander Sagosen serverte Oslo Spektrum en oppvisning da de norske håndballgutta slo Island 31-25 torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris Saint-Germain-stjernen var nest sist på en rekke norske mål før pause, og han viste i svært mange sekvenser hvorfor han av mange anses som verdens beste mannlige håndballspiller.

Islendingene måtte rive ham i bakken flere ganger også. Det fortsatt på samme måte også i 2.-omgangen.

Inn mot pause begynte Sagosen også å score selv. Landslagssjef Christian Berge kommer til å matche 23-åringen med siktet inn mot Danmark-kampen og hovedrunden i VM.

– Vi kan ikke bruke Sander som de gjør i Paris. Han står der bak omtrent alt i alle kamper. Gjør vi det i VM, vil han kunne være utslitt før hovedrunden, sier Berge til NTB.

Norge skal ha fire kamper på fem dager i starten av VM. Det tette spilleprogrammet får hard kritikk. Har Norge Sagosen med et visst spart krutt inn til hovedrunden, kan det absolutt bli norsk medalje i VM.

Tilbake

Bjarte Myrhol mistet 15 kamper for Skjern i høst på grunn av skade. Han brukte torsdagen til å spille på seg selvtillit i angrep.

Keeper Torbjørn Bergerud åpnet uten redning på de seks første skuddene han fikk mot seg. Så startet han et lite show inn mot pause. Det ga Norge kontringsmuligheter, og i løpet av få minutter sto det 10-7.

Espen Lie Hansen får omtrent ikke spille i Nantes, men han viste pigge takter mot islendingene.

Magnus Abelvik Rød hadde også en bra kveld i angrep med flere scoringer.

Ute

Kent Robin Tønnesen sto over på grunn av sykdom. Gøran Johannessen og Christian O'Sullivan har begge vært skadd den siste tiden og så kampen fra tribunen. Med var heller ikke VM-uttatte Kristian Bjørnsen og Petter Øverby.

Firenasjonersturneringen fortsetter for Norge mot Nederland lørdag og Brasil søndag.

De norske gutta VM-åpner mot Tunisia 11. januar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden