Utålmodig Berge sikter mot utlandet etter håndball-VM

Christian Berge kan forsvinne til utlandet i perioder etter VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Christian Berge kan forsvinne til utlandet i perioder etter VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håndballguttas sjef, Christian Berge, kommer trolig til å søke ut av Norge etter VM. Han er på jakt etter trening som lagleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Håndballforbund (NHF) bestemte for noen år siden at landslagstrenere ikke kan ha faste jobber i klubblag. En lang rekke av Berges VM-kollegaer jobber dobbelt.

Berge er helt klar på at han trenger jevnlig trening som lagleder i tellende kamper for å være skjerpet fra start i mesterskap.

– Har du en klausul i din nye kontrakt med NHF om at du kan jobbe med klubblag i perioder?

– Nei, det har jeg ikke, men skal vi ha landslagstrenere med kontinuitet, som klarer å være på det øverste nivået, så må vi gjøre noe der, tror jeg på sikt. Hvis ikke, så går det for lang tid mellom man står på gulvet og er innblandet i taktisk inngrep, sier Berge til NTB.

Han har allerede gjort avtaler med klubber i utlandet rett etter VM. Da kommer Berge trolig til å «hospitere» kortere perioder for å holde seg skjerpet på benken.

Han hadde tilsvarende innhopp i Bodø og Elverum i fjor. Det ble tatt godt mot av noen i Norge, men grepet ble kritisert av andre klubbledere og -trenere.

– Jeg tror at Håndball-Norge etter hvert vil se at det må gjøres noe. Hvis jeg ikke får lov til å gjøre dette i Norge, vil jeg dra utenlands å gjøre det, sier Berge og legger til at han har «klubber som er villig til å ta meg imot».

Han har allerede sondert terrenget grundig og har avtaler klare med noen klubber på meget godt nivå utenfor Norges grenser.

– Dette handler ikke om noen fast jobb, men en «skyggejobb» der jeg kan utvikle meg i stedet for å sitte foran en PC.

Norge spiller en turnering mot Island, Brasil og Nederland i Oslo denne uka.

Norge starter VM 11. januar mot Tunisia. Saudi-Arabia, Østerrike, Chile og Danmark er også med i gruppen.

– Det lyser energi av denne spillergruppa. Det ser bra ut, sier Berge til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden