Casper Ruud videre i challengerturnering i Australia

Casper Ruud gikk videre i challengerturneringen i Australia torsdag. Arkivfoto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud gikk videre i challengerturneringen i Australia torsdag. Arkivfoto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud er videre til kvartfinale etter seier mot Henri Laaksonen fra Sveits i challengerturneringen i australske Playford torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud fikk litt motstand, men syntes å ha god kontroll på kampen han vant 2-0 i sett, med sifrene 6-3, 6-4.

Ruud er for tiden nummer 112 på verdensrankingen, mens motstander Laaksonen er nummer 169.

De to startet med å ta sine egne games, før Ruud i Laaksonens tredje servegame fikk mulighet til å bryte serven hans, men mislyktes. I sveitserens neste servegame bød sjansen seg igjen, og denne gangen klasket Ruud inn poenget. Deretter tok han sitt eget servegame, og dermed endte første sett 6-3.

I neste sett var Laaksonen kjapt ute og yppet seg litt mot Ruud, men klarte ikke å bryte nordmannens serve tross seks muligheter. I stedet ble det Ruud som dro til ved første sjanse til å bryte Laaksonens serve og sikret seg 4-3-ledelse. Deretter virket han svært selvsikker. Det var bare å sikre sine egne to games, og dermed var seieren vunnet.

Casper Ruud har fått en fin start på det nye året i Playford. Tirsdag feide han belgiske Arthur De Greef av banen da han gikk til åttedelsfinalen. 20-åringen fra Snarøya vant da i to strake sett med sifrene 6-1, 6-3 på den australske hardcourten.

Ruud vant for øvrig doublekamp i challengerturneringen sammen med Dominik Köpfer onsdag. Dermed er duoen klar for kvartfinale i turneringen, der de møter Sander Gille og Joran Vliegen fra Belgia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden