Shearer: – United bør beholde Solskjær om han vinner et trofé

Solskjær var svært fornøyd med å hale innpå topp-fire-lagene etter seieren mot Newcastle. Se video.

Premier League-legenden Alan Shearer anbefaler Manchester United å gi managerjobben permanent til Ole Gunnar Solskjær om han leder klubben til sølvtøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær har fått en glitrende start på United-vikariatet. Fire ligakamper har gitt like mange seirer og den knallsterke målscoren 14-3.

Onsdag holdt laget også nullen for første gang under nordmannens ledelse i 2-0-møtet borte mot Newcastle. Shearer kommenterte kampen for BBC Radio på St. James' Park.

– United var imponerende da de først gikk opp i 1-0. Det var bare et spørsmål om tid før en av spissene deres kom til å gjøre det. Solskjær kunne ikke ha gjort mer enn dette, sa han.

Som spiller banket Shearer inn hele 260 Premier League-mål for Blackburn og Newcastle. Det er fortsatt rekord med klar margin. Han tror United ventet med å sparke José Mourinho til etter at Liverpool-kampen var unnagjort.

– Jeg tror de så på kampprogrammet og tenkte «la oss gi ham en best mulig start», sier Shearer og viser til at Solskjærs fire første kamper har kommet mot Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle.

Les også: Solskjær og United nærmer seg topp fire

Storavis: Solskjær tar med seg Manchester United til Dubai

Fornøyd

– Det kommer større prøver. Jeg er bekymret for måten de forsvarer seg på. Men hva om Solskjær vinner dem et trofé? Da synes jeg de skal beholde ham, mener Shearer.

Fakta om Ole Gunnar Solskjærs start som Manchester United-manager

Ole Gunnar Solskjær har innledet jobben som midlertidig manager i Manchester United på strålende vis. Fire ligakamper har gitt like mange seirer og 14-3 i målscore:

Uniteds resultater under Solskjær:

* 5-1 borte mot Cardiff (22/12)

* 3-1 hjemme mot Huddersfield (26/12)

* 4-1 hjemme mot Bournemouth (30/12)

* 2-0 borte mot Newcastle (2/1)

Kommende kamper:

* 5/1: Reading (h), FA-cupen

* 13/1: Tottenham (b), liga

* 19/1: Brighton (h), liga

* 29/1: Burnley (h), liga

* 3/2: Leicester (b), liga

* 9/2: Fulham (h); liga.

(Kilde: NTB)

Solskjær erkjente etter onsdagens kamp at Manchester United slet litt i første omgang.

– Vi spilte for sakte, men vi kontrollerte kampen. Alt i alt var det en veldig profesjonell prestasjon. I en fem minutters periode ga vi dem to eller tre sjanser, men så fant vi roen igjen, sa Solskjær og la til:

– Du må være fornøyd med fire seirer av fire mulige. Vi har heller ikke sluppet inn mål fra åpent spill ennå.

Øyner mesterligaplass

Manchester United holdt nullen for første gang under Solskjærs ledelse onsdag. Totalt var det klubbens tredje «smultring» i ligaen denne sesongen.

United lå elleve poeng bak fjerdeplasserte Chelsea da Solskjær tok over etter Mourinho.

Nå er luken kuttet ned til seks poeng. Onsdag ble Chelsea holdt til 0-0 hjemme mot Southampton. De fire beste i Premier League får plass i mesterligaen neste sesong.

Reading i FA-cupen er Uniteds neste oppgave. Deretter er det storkamp mot Tottenham i London. Det blir Solskjærs største test til nå.

(VIDEO: Solskjær: – Vet ikke om jeg hører hjemme på dette nivået)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden