Klopp: – City er fortsatt verdens beste lag

Liverpools manager Jürgen Klopp var fornøyd etter seieren mot Arsenal i romjula. Torsdag skal laget hans gjeste fjorårets mestere, Manchester city.
Liverpools manager Jürgen Klopp var fornøyd etter seieren mot Arsenal i romjula. Torsdag skal laget hans gjeste fjorårets mestere, Manchester city. Foto: Carl Recine / Reuters

Liverpool-manager Jürgen Klopp er full av lovord om Manchester City før torsdagens gigantduell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool leder Premier League før torsdagens bortekamp mot City. Tottenham ligger på annenplass, seks poeng bak, mens de lyseblå fra Manchester er sju poeng bak serielederen.

Etter å ha sett nærmest utilnærmelig ut i begynnelsen av sesongen, gikk City på tre tap i desember. Det gjør at Liverpool nå trekkes fram av mange som den fremste favoritten til ligagull. Men Klopp mener fortsatt at torsdagens motstander er verdens beste lag.

– Jeg sa det for noen uker siden, fordi det er 100 prosent min mening, på grunn av måten de spiller på, alt de har oppnådd og alt de vil oppnå. Ingenting er forandret, bare poengene, sa tyskeren på onsdagens pressekonferanse.

Kan sikre eventyrlig utgangspunkt

City-manager Pep Guardiola har selv sagt at Liverpool er det beste laget for øyeblikket, noe Klopp naturligvis ble konfrontert med.

– Jeg hørte det. Han sa «for øyeblikket». Jeg er ikke sikker på om noe lag har resultater som oss i desember. Vi er i god form, og vi er et veldig, veldig, veldig bra fotballag vi også. Men det høres ut som om vi reiser dit og har større sjanse til å vinne enn de har, og det er ikke riktig. For noen uker siden var vi bak. Det er bare snakk og har ingenting å gjøre med virkeligheten å gjøre, sier Klopp.

Skulle Liverpool vinne i Manchester, vil avstanden ned til den regjerende mesteren være på hele ti poeng. De røde vil da ha et eventyrlig utgangspunkt til å sikre sin første ligatittel siden 1990.

– Det er en veldig, veldig, veldig viktig kamp for begge lag. Det er en slags sekspoengskamp, og det kan gå i alle retninger. Det er motivasjon for dem, 100 prosent. De vil være klare, og vi må sørge for at vi også er det, sier Klopp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden