Sterling selvsikker før «seriefinalen» mot Liverpool

Raheem Sterling feirer en scoring mot Everton i desember. Han går offensivt ut før Liverpool-kampen.
Raheem Sterling feirer en scoring mot Everton i desember. Han går offensivt ut før Liverpool-kampen. Foto: Rui Vieira / AP

Raheem Sterling har tro på eget lag før Manchester Citys toppkamp mot serieleder Liverpool. – Vi kan slå alle, sier han før duellen mot gamle lagkamerater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir trolig et fyrverkeri av et oppgjør når Manchester City tar imot Liverpool til lagenes første kamp i 2019. Bortelaget har best innbyrdes statistikk og har vunnet tre av fire kamper siden 2017. I oktober endte det 0-0.

Liverpool har til gode å tape i inneværende sesong og har bare avgitt seks poeng. City har tapt tre, der to av tapene kom nylig mot Crystal Palace og Leicester. Det hindrer ikke Sterling i å tro på seier på eget gress torsdag.

– Vi kan slå alle om vi spiller som vi vet at vi kan, sier Sterling ifølge Sky Sports.

Hevder Liverpool er best i Europa

City-manager Josep Guardiola er klar på at laget står overfor en svært tøff oppgave torsdag kveld.

– Vi kan ikke tape poeng, for da vil det være over. Det ville vært nærmest umulig å slå tilbake. Selvfølgelig kommer de også til å tape poeng, men ikke mange. Hvis vi skal henge med helt inn, er vi nødt til å vinne kampene våre, sa Guardiola etter seieren mot Southampton søndag.

Et tap vil medføre at tittelforsvareren vil være ti poeng bak Liverpool etter 21 runder. De rødkledde jakter sin første ligatittel siden 1990 og er så langt på stø kurs.

– Dessverre har vi en rival som for øyeblikket er best i Europa eller topp fire i verden, og det er Liverpool. Derfor blir torsdag en utfordring, og vi vil prøve å vinne, sier Guardiola.

Tidligere lagkamerater

Sterling kom fra nettopp Liverpool i 2015. 24-åringen var svært delaktig for de lyseblå med 18 scoringer og 15 målgivende pasninger i fjorårets gullsesong.

Den fotrappe vingen ønsker å skyte Manchester-klubben nærmere årets ubeseirede serieleder, og han ser fram til å møte tidligere lagkompiser.

– Det blir en stor kamp, og vi gleder oss alle sammen, sier han.

Briten spilte 129 kamper for Liverpool og noterte seg for 23 mål og 25 målgivende pasninger. I City har han mer enn doblet målpoengene med 54 mål og 56 målgivende på 165 kamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden