Russland brøt avtalen med WADA, risikerer ny utelukkelse

WADA-president Craig Reedie opplyser at Russland ikke har etterkommet WADAs krav om full tilgang til det skandalebefengte antidopinglaboratoriet i Moskva. Foto: Jean-Christophe Bott /Keystone via AP / NTB scanpix
WADA-president Craig Reedie opplyser at Russland ikke har etterkommet WADAs krav om full tilgang til det skandalebefengte antidopinglaboratoriet i Moskva. Foto: Jean-Christophe Bott /Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har ikke holdt sin del av avtalen med Verdens Antidopingbyrå innen nyttår. Russerne risikerer dermed å bli suspendert igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vekket stor glede i Russland og ditto forargelse i andre land da Verdens antidopingbyrå (WADA) i september opphevet utelukkelsen av RUSADA. Da hadde den russiske antidopingorganisasjonen stått utenfor i tre år etter avsløringer om omfattende dopingjuks i russisk idrett.

Det fulgte med flere krav for å ta russerne inn i varmen. Blant annet skulle WADA få full tilgang til tidligere data og prøver fra det skandalebefengte antidopinglaboratoriet i Moskva innen nyttår.

Tirsdag kveld bekrefter WADA at Russland ikke oppfylt vilkåret om full tilgang. Dermed risikerer russerne igjen å bli suspendert fra idretten.

– Jeg er svært skuffet over at dataene fra det tidligere Moskva-laboratoriet ikke er har blitt overlevert i samsvar med avtalen med WADAs styre i september 2018, sier WADA-president Craig Reedie i en pressemelding.

WADAs uavhengige komité for regeletterlevelse skal møtes 14. og 15. januar for å komme med en anbefaling til WADA-styret om Russlands idrettsframtid. Landets sportsminister Pavel Kolobkov er informert om situasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden