Landslagslegen tror Weng fortsetter touren

Heidi Weng skadet tommelen etter et fall under Val Müstair-sprinten tirsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Heidi Weng skadet tommelen etter et fall under Val Müstair-sprinten tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Heidi Weng skal få sin vonde tommel undersøkt nærmere tirsdag kveld, men landslagslege Øystein Andersen tror ikke skaden stopper henne i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Weng gikk i bakken og fikk en skade i den ene tommelen under tirsdagens sprintkvartfinale. Det som så lovende ut, endte til slutt i full fortvilelse. Hun var på gråten da hun snakket med mediene i målområdet.

– Usikker, jeg bare håper at legen har rett. Det gjør noe jævlig vondt, så det er typisk. Legen tror nå mest sannsynlig at jeg er hoven og har smerter, men at det kan gå ned. Hvis det ikke gjør det, får jeg ta en røntgen, så får vi se, sa hun.

Tilbakeslag

27-åringen vant Tour de Ski de to foregående årene, men har hatt en trøblete sesong i vinter. Søndag fikk hun en skikkelig opptur med 5.-plassen på 10-kilometeren i Toblach, men på årets første dag kom et nytt tilbakeslag.

– Jeg får håpe bare at den ikke er brukket, sa Weng om den vonde tommelen.

Hun er på 13.-plass i sammendraget etter tre etapper i touren. Hun har 1.35,9 sekunder opp til ledende Jessica Diggins.

Weng tror hun er på startstreken også i onsdagens 10 kilometer.

– Jeg kommer til å stille selv om den er brukket, ikke tenk på det.

Nye undersøkelser

Det samme tror landslagslege Øystein Andersen.

– Vi skal ise ned tommelen. Det er vondt, men det skal være mulig å gå videre med denne skaden selv om tommelen er vond. Hvis den er forstuet, så skal vi prøve å mekke den til.

Håpet er at det ikke er snakk om et brudd.

– En forstuing gjør at det er vondt ganske lenge, selv om man er rimelig raskt tilbake i trening. Er det vondt uten en verre skade er det greit, men det blir en ny vurdering i kveld. Vi får se om vi må fram med en Reodor Felgen-teip. Hvis ikke det er noe leddbåndbrudd, så er det smertene som er verst. Jeg regner med at hun fortsetter, men vi er nødt til å ta en ny vurdering nå etterpå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden