Meny

Magesjau kan velte svensk gulldrøm i junior-VM ishockey

Adam Ginning (til v.) er en av fire svenske spillere som er rammet av magesjau under junior-VM ishockey. Her er han i aksjon i lørdagens gruppekamp mot USA. Foto: Jonathan Hayward, The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem spillere og en leder i Sveriges juniorlandslag i ishockey er rammet av magesjau midt i junior-VM i Canada. Nå er gulldrømmen i fare.

Først ble backene Adam Ginning og Philip Broberg samt løperne Filip Sveningsson og Rickard Hugg syke. Mandag ble også Johan Södergran dårlig. Videoanalytikeren er også syk.

– De første ble syke i går kveld og natt, og vi har valgt å isolere dem på hotellet. De er ikke aktuelle for spill mot Kasakhstan, sier Tomas Montén i lagledelsen.

Sverige har innledet mesterskapet sterkt og leder sin gruppe etter å ha slått USA 5-4 etter forlengning med vinnermål av Adam Boqvist i gruppefinalen lørdag. Selv et redusert svensk lag slår nok poengløse Kasakhstan og trygger gruppeseieren, men frykten er at flere blir syke før kvartfinalen.

Med gruppeseier møter Sverige trolig Sveits, som i så fall venter onsdag.

Svenskene er ikke sikre på hva som ligger bak sykdommen.

– De føler seg dårlige, men vi vet ikke om det er mat eller bakterier. Vi forsøker å holde dem unna de andre og er nøye med håndhygiene og mat. Vi gjør det vi kan, sier Montén.

Canada og Russland er ubeseiret i den andre gruppen og gjør opp om seieren i gruppefinale natt til tirsdag norsk tid. Da avgjøres endelig rekkefølge i begge grupper.

Mesterskapet i Vancouver og Victoria varer til lørdag.

(©NTB)

Populært