Vipers forsvarte NM-tittelen i håndball, slo Storhamar 31-25 i kvinnefinalen

Vipers Jeanett Kristiansen og Karoline Olsen jubler etter scoring under NM-finalen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Vipers Kristiansand er i rute i jakten på nok en trippeltriumf. Klubben tok sesongens første håndballtittel med 31-25 over Storhamar i kvinnenes NM-finale.

Med finaleseieren er Vipers' første delmål i boks. Sørlendingene kan igjen styre mot nok en jubelsesong og et nytt tittelhattrick. De er klare favoritter til å vinne både seriemesterskapet og vårens sluttspill.

Det var tidvis en spennende finale i Oslo Spektrum. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene, men Storhamar var flere ganger ett mål foran. Etter tolv minutter økte Heidi Løke til 6-4 på straffe.

Koblet grepet

Men stjernene i Vipers-laget koblet grepet mot slutten av førsteomgangen. Da gikk de fra 9-9 til 14-9. Det var også resultatet til pause. Storhamar scoret ikke en eneste gang i løpet av omgangens åtte siste minutter.

Hedmarkingene brukte hvilen godt. Da annenomgangen var litt over åtte minutter gammel, hadde de kjempet seg tilbake til 16-17.

Men nærmere enn det kom ikke Storhamar. Vipers satte inn nok en offensiv og fikk igjen en stor luke. Denne gangen kom den ingen skikkelig respons fra Løke og co. Riktignok greide de å pynte litt på resultatet i kampens siste minutter.

Rødt kort

Vipers-profilen Linn Jørum Sulland fikk rødt kort da det gjensto litt over fem minutter igjen. Hun måtte dermed følge avslutningen fra tribuneplass.

Fjorårets NM-tittel var Vipers' aller første. Det ble startskuddet på en ny æra i norsk kvinnehåndball. Larvik hadde i en årrekke dominert totalt, men den tronen har laget fra Kristiansand definitivt tatt over.

Lørdagens NM-finale var Storhamars første noensinne.

Vipers topper eliteserien med full poengpott (16) etter åtte kamper. Nærmest følger nettopp Storhamar med tolv poeng. Tabelltoeren har spilt én kamp mindre enn serielederen.