Falla slått ut i semifinalen i Tour-sprinten, Nilsson vant

Maiken Caspersen Falla ble slått ut i semifinalen under sprinten som åpnet Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla ble slått ut i semifinalen under sprinten som åpnet Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen tapte i spurten og ble slått ut i semifinalen i lørdagens Tour de Ski-sprint med 1/100 sekunds margin. Stina Nilsson vant finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske jenta så ut til å ha kontroll på avansementet kort før mål, men måtte se svenske Ida Ingemarsdotter og russiske Julija Belorukova snike seg forbi henne.

– Det er utrolig ergerlig. Jeg føler at det går bedre enn for noen uker siden. Det er artig å kjenne at kroppen svarer igjen, og jeg håper at jeg snart kan være med og kjempe helt i toppen, sa Falla til NRK.

Falla ble klokket inn på 2.36,80 og tapte på tid mot tredje og fjerde beste kvinne i det andre semifinaleheatet. Svenske Linn Sömskar var kun ett hundredels sekund raskere enn den norske sprinteren.

– Det var bare ett hundredel, så jeg gjør ikke så mye galt. Men jeg er litt skuffet nå, sa Falla.

I finalen ble det svensk dobbeltseier med favoritten Stina Nilsson på toppen. Hun var i en egen klasse og slo de øvrige konkurrentene med tre sekunder.

Ingemarsdotter knep annenplassen foran amerikanske Jessica Diggins.

Les også: Klæbo raskest i Tour-prologen, Sundby ble «lurt» av arrangøren