Skihopper Thea Kleven er død

Video: Skihopptalentet ble 17 år gammel.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skihopperen Thea Kleven døde 17. desember. Hun ble bare 17 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kleven representerte Gjerpenkollen og Kollenhopp, og var en av hopperne på «Prosjekt 2022»-satsingen fram mot Beijing-OL.

Skiforbundet skriver dette i en pressemelding:

– Hele hoppfamilien er i sorg etter Theas bortgang. Våre tanker går først og fremst til familien. Samtidig er det viktig for meg at vi gjør alt for å ivareta lagvenninner og støtteapparat. Det er satt inn ekstra ressurser for å hjelpe et lag i stor sorg. Dette har gått sterkt inn på oss alle, og aller tøffest har hoppjentene det. Vi vil aldri glemme Thea, sier hoppsjef Clas Brede Bråten.

Stortalent

Thea Kleven var med i «Prosjekt-2022» og hadde en lys framtid i hoppbakken.

– Thea hadde alle forutsetninger for å bli en hopper av internasjonalt format, og hennes deltakelse i verdenscupen vitner om hvor stor tro vi hadde på Gjerpenkollen-hopperen. Nå ber jeg om at hoppfamilien får fred i en høytid som er blitt veldig annerledes for oss, sier Bråten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videre skriver Skiforbundet: – Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra ledere, trenere eller utøvere i Norges Skiforbund, og vi ber mediene respektere familiens ønske om å få sørge i fred.

Ungjenta var medlem av Kollenhopp, en treningsgruppe for skihoppere og kombinertløpere. Leder Roar Gaustad er i likhet med andre i hopp-Norge hardt berørt av det som har skjedd, skriver Aftenposten.

– Dette er ikke til å fatte. Vi tenker på familien. Thea var et fantastisk flott og varmt menneske, sier Gaustad til avisen.

Falt i bakken, like hel

Thea Kleven hoppet lengst i verden på trening foran kvalifiseringen til verdenscupåpningen. I selve kvalifiseringen den første helgen i desember falt hun stygt og ble sendt til sykehus. Men det viste seg at den tøffe jenta kun pådro seg en strekk i leggen.

Skihopper Thea Kleven er død. Hun ble bare 17 år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Skihopper Thea Kleven er død. Hun ble bare 17 år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix